Tomatenpuree is een geconcentreerde en gladde pasta gemaakt van rijpe tomaten. Het productieproces omvat het koken van de tomaten gedurende meerdere uren om het overtollige water te verwijderen, het verwijderen van de zaden en schil, en het koken van de overgebleven vloeistof totdat deze een dikke en rijke concentratie wordt. Dit eindproduct heeft een heldere rode kleur, een frisse en rijke tomatensmaak en bevat geen ongewenste toevoegingen of kunstmatige suikers. Het is ook een goede bron van lycopeen, een krachtige antioxidant die voorkomt in gekookte tomaten. De houdbaarheid van tomatenpuree is ongeveer 18 tot 24 maanden en het moet worden opgeslagen tussen 10°C en 24°C. Foodcom S.A. levert tomatenpuree in aseptische zakken in stalen vaten van 230 kg.
Vanwege de dikke consistentie en heerlijke smaak wordt tomatenpuree veel gebruikt in pizzeria's, restaurants en cateringbedrijven als basis voor sauzen in verschillende tomatengerechten zoals pizza en pasta.