Kaliumsorbaat is een zeer effectief, veilig en niet-toxisch conserveermiddel voor levensmiddelen. Hoewel kaliumsorbaat een van de vele conserveermiddelen op de markt is, behoort het tot de beste, omdat het onschadelijk en veelzijdig is. Kaliumsorbaat wordt grotendeels synthetisch geproduceerd.
Het is een smaak- en geurloos poeder. Volgens de FDA wordt het als veilig in gebruik beschouwd, omdat het in het lichaam afbreekt tot water en kooldioxide. Het staat op de lijst van conserveermiddelen die met beperkingen in cosmetische producten mogen worden gebruikt. De maximaal toegestane concentratie in het eindproduct bedraagt 0,6 %, berekend als sorbinezuur. Het werkt het beste in een zure omgeving; anders zijn de eigenschappen veel zwakker.
Met LCP's (lange-keten meervoudig onverzadigde vetzuren)
Patente vezelmix
Afgestemd op de behoeften van uw baby
De Aptamil-producten van de geboorte-initiële melk zijn speciaal afgestemd op de behoeften van uw baby in de respectieve ontwikkelingsfase. Het bevat een gepatenteerde vezelmix en LCP's - lange-keten, meervoudig onverzadigde vetzuren die baby's in de eerste maanden niet voldoende kunnen produceren.