Natriumacetaat is het natriumzout van azijnzuur en wordt verkregen door de reactie van azijnzuur met een natriumverbinding. Het is een kleurloos zout met een zwakke azijngeur, dat goed oplosbaar is in water maar slecht in alcohol. Wanneer een verzadigde natriumacetaatoplossing kristalliseert, komt er warmte vrij.
Gebruik:
Voedsel:
* Zuurregulator
* Conservatiemiddel
Cosmetica:
* Buffer
* Maskering van de basisgeur
Technisch:
* Productie van handwarmers
* Energieopslag
CAS (trihydraat): 6131-90-4
CAS (watervrij): 127-09-3
Opslag: koel, droog, lichtbeschermd, in gesloten verpakkingen bewaren
Voedseladditief: E262
Summenformule: C2H3NaO2
Wij bieden ascorbinezuur aan in gegarandeerde kwaliteit, tegen stabiele prijzen en geschikt verpakt voor transport. Heeft u advies nodig bij het kiezen van uw product of zoekt u een geschikte vervanging? Onze applicatie- en productexperts helpen u graag! Onze ervaring en diepgaande kennis op het gebied van specialiteitschemicaliën en ingrediënten zorgen ervoor dat wij goed gepositioneerd zijn om zowel onze klanten als onze leveranciers effectief te ondersteunen met product- en toepassingskennis. Neem contact met ons op voor meer informatie!