In 1502 werd een kopje chocolade met vanille aan Christoffel Columbus gepresenteerd door de lokale heerser - als een teken van grote eer. Later veranderde deze grote eer voor de Azteken in een grote tribuut, die in dezelfde vanille werd betaald.
Gebruik voor
Gebruik voor bakken, warme en koude dranken, decoratie van dessertgerechten.
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 27,4
Vetten (g / 100g)… 1,2
Koolhydraten (g / 100g)… 4,0
Energiewaarde (kcal / 100g)… 247
In de 16e eeuw ontdekten Portugese veroveraars Ceylon-kaneel in Sri Lanka en brachten dit specerij in de 16e en 17e eeuw naar Europa. Ceylon-kaneel wordt gewonnen uit wildgroeiende bomen die een hoogte van 10 m kunnen bereiken en in de bossen van Ceylon en Zuid-India groeien. Dit specerij wordt gemaakt van de fijnste binnenbast, die van drie jaar oude scheuten is gesneden.
Echte Ceylon-kaneel is een sterk geurend en smaakvol specerij. Iedereen die het ooit heeft geproefd, weet goed welke verschillende smaakkwaliteiten dit specerij kan hebben.
Koolhydraten (g / 100 g): 4,0
Vetten (g / 100 g): 3,0
Eiwitten (g / 100 g): 28
Energie (kcal): 160
Minimaal: 18 maanden houdbaar
Nettogewicht (g): 30
Guarana bevat hoge niveaus van cafeïne. Het stimuleert tot 5 keer sterker dan koffie, en tegelijkertijd belast het het hart niet, vanwege de langzame vertering.
Netto gewicht: 28 gr.
Bruto gewicht: 420 gr.
Houdbaarheid: 12 maanden
Opslagomstandigheden: Bewaren bij een temperatuur van 18 ± 3 °C en een relatieve luchtvochtigheid van niet meer dan 75%. Na opening, opslaan.
Voedingswaarde per 100 gr.: Eiwitten - 13 g, vetten - 3,5 g, koolhydraten - 59 g (waaronder vezels - 16 g)
Energiewaarde per 100 g product (kcal / kJ): 290 kcal (1210 kJ)
Ingrediënten: Guarana poeder.
Biologisch: Nee
Rauw: Ja
Glutenvrij: Ja