Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten, maar kan ook worden geproduceerd. Industriële citroenzuur wordt voornamelijk geproduceerd via fermentatie of een chemische reactie. Laatstgenoemde methode wordt toegepast in ongeveer 90% van de wereldwijde productie en omvat fermentatie met behulp van enzymen en micro-organismenstammen, meestal Aspergillus niger.
Citroenzuur heeft het vermogen om emulsies te stabiliseren en voorkomt het scheiden van vet. Het eindproduct is beschikbaar in poedervorm of als korrel als watervrij citroenzuur.
Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten, maar kan ook worden geproduceerd. Industriëel citroenzuur wordt voornamelijk geproduceerd door fermentatie of door chemische reactie. Deze laatste methode wordt gebruikt in ongeveer 90% van de wereldwijde productie en omvat fermentatie met enzymen en microbiale stammen, meestal Aspergillus niger.
Citroenzuur heeft de capaciteit om emulsies te stabiliseren en voorkomt de scheiding van vetten. Het eindproduct is beschikbaar in poeder- of korrelvorm als anhydraat citroenzuur.