Producten voor nootmuskaat (34)

Hele nootmuskaat - Dozen

Hele nootmuskaat - Dozen

In de 12e eeuw migreerde deze geurige specerij naar Europa vanuit de eilanden Java en Sumatra. De altijd groene nootmuskaat groeit ook op de Molukken en Kalimantan. De Britten waardeerden deze specerij zo hoog dat ze voor 400 gram nootmuskaat 3 schapen gaven aan Indonesische handelaren. Vandaag de dag behoort de palm in de teelt van nootmuskaat tot de Indonesiërs. Ze worden gevolgd door Grenada, dat ongeveer 40% van de wereldvoorraden van deze specerij verkoopt. Nootmuskaat is zelfs afgebeeld op het wapen van deze staat. Ingrediënten Hele nootmuskaat Gebruik voor Gebruik in de keuken als toevoeging aan gebak en desserts. Voedingswaarde per 100 gr. Eiwitten (g / 100g)… 6,0 Vetten (g / 100g)… 36 Koolhydraten (g / 100g)… 29 Energiewaarde (kcal / 100g)… 460
Nootmuskaat - Heel, Gemalen

Nootmuskaat - Heel, Gemalen

Voordelen: nootmuskaat heeft een warme, kruidige smaak en is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen: B1, B6 en magnesium. Nootmuskaat wordt meer gebruikt als specerij voor zoetigheden, dranken en pittige en oosterse gerechten dan als thee. Verpakking: Poeder – 250g, 500g en los;
Moerbeibladeren

Moerbeibladeren

de moerbeibomen produceren bessen aromatisch gewaardeerd over de hele wereld en vaak beschouwd als superfoods vanwege de concentratie van vitamines, mineralen en krachtige plantaardige verbindingen. Toch is de vrucht niet het enige deel van de moerbeiboom dat gezondheidsvoordelen zou bieden. Al eeuwenlang zijn de bladeren gebruikt in de traditionele geneeskunde als een natuurlijke behandeling voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Er wordt gezegd dat het positieve effecten heeft op de bloedsuikerspiegel en insuline. Bovendien wordt aangenomen dat het de risico's van atherosclerose vermindert door de oxidatie van cholesterol in de bloedvaten te verlagen. Daarnaast zou het helpen bij het voorkomen van diabetes door de opname van hoge hoeveelheden monosacchariden in de bloedbaan te beperken. Gebruik: de moerbeibladeren worden voornamelijk gebruikt voor thee. Voeg 1 theelepel per kop (250 ml) kokend water toe en dek af gedurende 3-5 minuten, afhankelijk van je smaak. Verpakking: 125g, 250g en los.
Westmark - Gemberrasp

Westmark - Gemberrasp

• met een omringende rand om geraspt voedsel op te vangen • ideaal voor gember, noten, nootmuskaat, enz.