Deze grijze of bruine champignons, met wit vruchtvlees en een aangename smaak, zijn geschikt voor alle gerechten.
Voorbereidingstips
Als ze heel zijn, borstel de champignons dan voordat je ze kookt. In plakjes gesneden en "klaar voor gebruik", hoeven ze alleen maar gekookt te worden.
Bewaringstips
Onze champignons worden verkocht in verpakte bakjes die ademend zijn voor het product. We raden aan om deze verpakking rond de schaal te laten om uitdroging en gewichtsverlies tijdens opslag te voorkomen. Bewaar ze in de onderkant van je koelkast bij een ideale temperatuur van 2 tot 4°C, maximaal 3 dagen.
Beschikbare presentaties
Hele champignons
Bakjes van 150 gr. tot 3 Kg. of op verzoek van de klant.
In plakjes gesneden champignons
Bakjes van 150 gr. tot 2 Kg. of op verzoek van de klant.
Morilles zijn lentepaddenstoelen met een lichtbruine, geperforeerde hoed, een witte steel en een witachtig vruchtvlees. Morilles zijn uitstekende eetbare paddenstoelen, mits ze voldoende zijn gekookt.
Voorbereidingstips
De boschampignons uit de natuur, hoewel gecontroleerd bij de oogst en in de verpakking, moeten worden schoongemaakt volgens de volgende principes:
- Snijd 2 tot 3 mm van de stelen af.
- Borstel de paddenstoelen voorzichtig, zowel de hoed als de lamellen, met een klein penseel om eventuele stekels of takjes te verwijderen.
- Alleen wassen indien nodig (bij aanwezigheid van aarde) door de paddenstoelen onder water te houden of ze voorzichtig af te vegen.
Koken: altijd op “hoog vuur” aanbraden in de pan en bij voorkeur knapperig consumeren.
Bewaringstips
Morilles kunnen verschillende kenmerken vertonen, afhankelijk van het oogstseizoen of hun herkomst. Daarom doen we altijd ons best...
Ze worden herkend aan hun donkergrijze of lichtgele trechtervormige hoed. Hun vlees is geelachtig en aromatisch. Ze worden vooral gebruikt in mengsels.
Voorbereidingstips
De in het wild geplukte chanterelles, hoewel gecontroleerd bij de oogst en in de verpakking, moeten worden schoongemaakt volgens de volgende principes:
- Snijd 2 tot 3 mm van de steeltjes af.
- Borstel de paddenstoelen voorzichtig, hoed en lamellen, met een klein penseel om eventuele stekels of takjes te verwijderen.
- Alleen wassen indien nodig (bij aanwezigheid van aarde) door de paddenstoelen onder water te houden of ze voorzichtig af te vegen.
Koken: altijd op “hoge temperatuur” bakken en bij voorkeur knapperig consumeren.
De in plakjes gesneden en “kant-en-klare” paddenstoelen hoeven natuurlijk alleen maar gekookt te worden.
Bewaringstips
Chanterelles kunnen verschillende kenmerken vertonen afhankelijk van de oogstperiode of hun...