Gember wordt het meest gebruikt om de effecten van griep en verkoudheid te verlichten, evenals om pijn en misselijkheid te verlichten. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn veronderstelde ontstekingsremmende eigenschappen en zijn positieve invloed op het spijsverteringssysteem. Gemberpoeder is perfect voor het maken van thee, voor het verfijnen van gerechten en kruidenmengsels – met name Aziatische. Een theelepel poeder is voldoende voor een theepot (750 ml). Laat 5 minuten trekken en geniet.
Verpakking: 250g, 500g, 1kg en in bulk
Al eeuwenlang bekend in de naturopathische geneeskunde, is de rozenbottel een rijke bron van vitamines (A, B, C), fruitzuren, oliën, mineralen, vezels en sporenelementen. De rozenbottels bevatten ongeveer 20 keer meer vitamine C dan citroenen, wat ze een uitstekende aanvulling maakt op onze vitaminebehoeften tijdens de koude periode van het jaar. De actieve stof galactolipide is een unieke eigenschap van de rozenbottel. Men zegt dat de ontstekingsremmende eigenschappen de symptomen van gewrichtspijn en artritis verminderen.
Verpakking: 500g, 1000g en in bulk
Voordelen: de mierikswortelpoeder komt van de wortels van de mierikswortelplanten. Ze worden vaak gebruikt als specerij om een hartige smaak aan voedsel toe te voegen. Sommige mensen nemen mierikswortel als medicijn voor de luchtwegen, hoest, nierstenen en urineweginfecties.
Toepassingen: Mierikswortelpoeder wordt het meest gebruikt bij de bereiding van mosterd, sauzen en cocktails. Om mosterd te maken, kun je 2 theelepels mierikswortelpoeder, 2 theelepels mosterdpoeder en 2 theelepels azijn mengen. Voor de cocktailsaus kun je 2 theelepels poeder mengen met 1 kopje ketchup (250 ml), met zwarte peper en toevoegen aan de vodka voor de Bloody Mary cocktail.
Verpakking: 250g, 500g en in bulk
Voordelen: het aroma van een vlier heeft een ontspannend effect en kalmeert vermoedelijk de zenuwen en symptomen van depressie. antibacterieel. Het wordt vaak gebruikt tegen verkoudheden, bronchitis, een loopneus, koorts, keelpijn en als verzachtend middel voor een hees stemgeluid. In sommige noordelijke landen wordt gezegd dat de zomer begint wanneer de vlier bloeit en eindigt wanneer de vrucht aan het einde van augustus rijp is. Het fascinerende aroma van de bloeiende vlier is typisch voor de zomerperiode van het jaar. Gebruik: Meestal wordt de vlierbloem gebruikt voor thee en infusies. Laat 2-3 theelepels gedroogde kruiden 10-12 minuten trekken in kokend water (250 ml) en zeef vervolgens de kruiden. Verpakking: 125g, 250g en los.