Maltodextrine verkregen door gedeeltelijke hydrolyse van zetmeel; Het zijn wateroplosbare, smaakloze producten en worden door de FDA gedefinieerd als producten met DE-waarden van minder dan 20. C6H12O6, dat ook op de GRAS-lijst staat; Het is een uitstekende massa-opbouwer voor standaard en vetarme producten.
Maltodextrine is een tussenproduct tussen zetmeel en glucose, verkregen tijdens gecontroleerde zetmeelhydrolyse met enzymen zoals bacteriële alfa-amylase, en ondergaat aanvullende omzettingsprocessen om de gewenste DE van 4-30 te bereiken.
Na deze processen wordt het product; verfijnd door processen zoals klaring, koolen behandeling en ionenuitwisseling, en spraygedroogd tot 3-5% vochtigheid.
C6H12O6, een witte, laag zoete poeder, houdt zelf geen water vast, maar de oplossing vertoont een zeer hoge viscositeit. Vanwege de onbepaalde neutrale smaak beïnvloedt het andere voedsel smaken niet, dispergeert het gemakkelijk in koude en op water gebaseerde systemen, en vertoont het een structuur die zijn helderheid en uiterlijk kan behouden.