Mensen overal beschouwen couscous als een ambassadeur van de Noord-Afrikaanse keuken en het toppunt van de verfijning van de Mediterrane culinaire kunst. Met zijn rijke traditie blijft couscous een van de meest aantrekkelijke en mysterieuze gerechten ter wereld.
In Amerika wordt couscous meestal gezien als een bijgerecht, een zetmeel dat aan de zijkant van het bord ligt. Maar in Noord-Afrika en het Midden-Oosten is het veel veelzijdiger en centraal in de maaltijd. Het kan hartig of zoet worden geserveerd, en zowel alleen als als onderdeel van een groter gerecht. In Noord-Afrikaanse landen wordt het vaak vergezeld door een vlees- of groentestoofpot.
Tunisiërs koesteren een couscousgerecht dat wordt geserveerd met een groentestoofpot, meestal een mix van wortelgroenten en pompoenen. Ze voegen vaak tomaten toe aan hun couscousstoofpotten. In Libië wordt het soms gemaakt met gierst in plaats van semolina en meestal geserveerd met lam. Tunisiërs daarentegen houden ervan om hun couscous royaal te kruiden met Harissa en serveren het met een visbouillabaisse in bouillon.
Verzending: Per Zee
1 kg: 22 008 kg in 20'
25 kg: 20 000 kg in 20'
500g: 22 000 kg in 20'