Groene koffie zijn ongemakkelijke bonen, waaruit ook traditionele gebrande koffie wordt verkregen. Het heeft een delicate lichtgroene kleur. Dit komt doordat het na de oogst niet aan het roosteren wordt onderworpen. In de samenstelling, naast de stimulerende cafeïne, vinden we ook chlorogeenzuur, dat wordt toegeschreven aan de eigenschappen die de vetverbranding versnellen. Groene koffie is ook een rijke bron van waardevolle polyfenolen, salicylzuur, evenals vele vitamines en mineralen. De samenstelling omvat foliumzuur, vitamine B1, B2, B12, evenals calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer, fosfor en zink. <strong> Energiewaarde 1588kJ/381kcal - 19% ADH* vet 13G - 19% waarvan verzadigde vetzuren 0.8g - 4% koolhydraten 40g - 15% waarvan suikers 0g - 0% eiwit 11g - 22% vezels 30g - 0g - 0% *ADH - Referentievoedingswaarde <strong> gebruik </strong> groene koffie, denk aan het juiste water De temperatuur (de optimale temperatuur is ongeveer...
Adaptogenen zijn niet-toxische planten die worden gekenmerkt door een specifieke werking op het menselijk lichaam en geest. De overkoepelende eigenschap van alle adaptogenen is dat ze de effecten van stress en de aanpassing van het lichaam aan ongewenste externe omstandigheden helpen verminderen. Reishi groeit voornamelijk om dode of levende bomen en hun stammen. De meeste zijn loofbomen zoals eiken en beuken. In het verleden groeide deze paddenstoel alleen onder natuurlijke omstandigheden en was hij zeer duur, omdat hij erg zeldzaam is. Sinds enkele decennia wordt hij commercieel gekweekt, wat het toegankelijker maakt. Er zijn veel studies uitgevoerd die aantonen dat de eigenschappen van Reishi de activiteit van het immuunsysteem moduleren, kankercellen doden of de ontwikkeling van welvaartsziekten tegengaan. Reishi bevat veel vitamines en mineralen, waaronder ijzer, magnesium, calcium, zink, koper, mangaan en Duits.