Ulker, wiens geschiedenis teruggaat tot 1944, is het nummer één merk voor koekjes en snoepgoed in Turkije en het Midden-Oosten. Het bedrijf werd opgericht door Sabri en Asim Ulker, twee broers wiens ouders naar Turkije emigreerden vanuit de Krim. Ze begonnen in een kleine bakkerij waar ze de eerste Potibor koekjes (petit beurre) maakten en ontwikkelden zich van daaruit tot een toonaangevend snoepmerk.
De broers wilden iedereen toegang geven tot hun heerlijke producten en creëerden een bedrijfsbeleid dat het mogelijk maakte om Ulker-producten tegen betaalbare prijzen te verkopen. Maar het zijn niet alleen de prijzen die ervoor hebben gezorgd dat Ulker een integraal onderdeel is geworden van het dagelijks leven van Turkse gezinnen. De hoge kwaliteit en uitstekende smaak van hun producten hebben ook een belangrijke rol gespeeld in dit succes.
Hoewel het bedrijf is uitgegroeid tot een significante speler in het Midden-Oosten
Kenmerken van de Kalkoenstaartpaddenstoel
De kalkoenstaart (Trametes versicolor) is een paddenstoel en het is een zeer voorkomende jaarlijkse saprofiet (voedt zich met dood hout) op stronken en takken van loofbomen. Daarnaast kan het soms ook op sparren worden aangetroffen. Het groeit in groepen en heeft een witte rand met verschillende gekleurde zones: roestbruin, grijs, zwartachtig, wit en beige. De stevige, waaiervormige hoeden van de elfachtige struik zijn 3-8 cm groot en meestal niet dikker dan 2 mm.
Verwerking tot Kalkoenstaartpaddenstoelenpoeder
De kalkoenstaart is een paddenstoel die het hele jaar door groeit. Bij de oogst worden de kalkoenstaarten in verschillende bossen geplukt. Na de oogst wordt de kalkoenstaart in stukken gesneden en in de oven gedroogd. Na dit proces wordt het verwerkt tot een fijn kalkoenstaartpaddenstoelenpoeder.
Gezonde eigenschappen van Kalkoenstaartpaddenstoelenpoeder
Paddenstoelen zitten over het algemeen vol met vezels, vitamines, eiwitten en mineralen. Daarnaast bevatten ze veel ...