Onze hardhoutzaagsel bestaat uit zeer kleine houtchips die een minimale hoeveelheid vocht bevatten, waardoor het vrijwel stofvrij is. Het merendeel van het zaagsel is van populier en bevat geen soorten die schadelijk zijn voor dieren.
Zoethoutwortel is een zoete, gedroogde wortel die inheems is in het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Het wordt geoogst, schoongemaakt en gedroogd om te worden gebruikt in verschillende culinaire toepassingen. Zoethout voegt een zoete smaak toe aan taarten, gebak en desserts zoals ijs en panna cotta. Het wordt ook gebruikt als een natuurlijke zoetstof in koffieblends en om de zoetheid van wild vlees te versterken. Om de smaak te behouden, moet zoethoutwortel worden bewaard in luchtdichte containers, weg van licht en vocht.
Verpakking: 22-l- en 40-l-zakken, 1-m3- en 2-m3-dozen. De verpakking kan ook worden aangepast aan de specificaties van de klant.
Grootte: 25–30 cm (het is ook mogelijk om andere maten te verkrijgen)
Vochtigheid: 18 %
Gewicht: ca. 10 kg, 15 kg, 27 kg, 54 kg
Splitslengte: 27 cm
Splitsmaat: 8 cm
Erlenhout produceert een neutrale, uitgebalanceerde rook die al lange tijd populair is bij sporters voor het roken van zalm, forel, zeevruchten en eigenlijk alle andere soorten vlees. Vanwege de neutrale eigenschappen van els laat het zich uitstekend combineren met andere houtsoorten, vooral fruithout. Wanneer u els gebruikt voor vlees zoals steak, spareribs en brisket, meng dan els met onze fruitsoorten zoals appel en kers voor een heerlijke smaak die u zeker zult waarderen.
Al onze houtsnippers worden grondig gedroogd en ontdaan van de bittere boomschors om ervoor te zorgen dat u de maximale rook uit 100% natuurlijk hout krijgt. De houtsnippers worden nauwkeurig gemalen om een gelijkmatige, consistente verbranding te garanderen. Alle zakken hebben een gewicht van 1,75 LB (794 g), 242 cu.in. en 3,96 l.