Erwtenproteïne wordt verkregen uit gele of gouden erwten via een droog en vloeibaar proces. In de droogfase wordt de schil van de erwten machinaal verwijderd en gemalen. Later wordt de erwtenmeel verzameld en, dankzij de hydrofiele eigenschappen, worden de eiwitten door centrifugatie gescheiden en verzameld.
Het eindproduct van erwtenproteïne is een beige poeder met een pure smaak.
Erwten zijn peulvruchten. Erwten zijn een goede bron van eiwitten, leveren ook koolhydraten en vezels die de spijsvertering bevorderen. Daarnaast hebben erwten een alkaliserende werking. Ze zijn een essentieel ingrediënt in de militaire erwtensoep, maar zijn ook perfect voor verschillende soorten broodbeleg, soepen of salades.
Type 750 tarwebloem wordt verkregen van Bieszczady-boerderijen, die een ecologisch certificaat hebben. Dit is een van de meest populaire soorten bloem die wordt verkregen uit gemalen tarwekorrels. Tarwe, dankzij de eiwitinhoud (gluten), geeft het bakken elasticiteit en zorgt ervoor dat ze minder kruimelen.
<strong> samenstelling: </strong> tarwe
<strong> Voedingswaarde per 100g </strong> Energiewaarde 1450KJ/342kcal - 17%ADH*vet 1.8g - 2.6%waarvan verzadigde vetzuren 0.7g - 3.5%koolhydraten 68g - 26%waarvan suikers 0.5g - 0.6%vezels 2.9g - 12g - 24%zout 0.01g - 0.2%*referentiewaarde voor voeding
<strong> gebruik </strong> tarwebloem type 750 is perfect voor het bakken van brood en alle hartige en zoete gebakjes. Ideaal voor pannenkoeken, wafels of als bindmiddel voor soepen en sauzen.
<strong> Opmerkingen </strong> Bewaren op een droge en koele plaats in een goed afgesloten verpakking.
Melkeiwitconcentraat (MPC) is geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het wordt geproduceerd uit verse en gepasteuriseerde magere melk door middel van filtratie en spuitdrogen.
De hoge eiwitinhoud en lage lactosegehalte maken dit product populair in de productie van koolhydraatarme voedingsmiddelen en eiwitverrijkte dranken. Het kan ook worden toegevoegd aan onder andere bakproducten, desserts, diervoeding, melkdranken, sauzen en kazen.
Melkeiwitconcentraat (MPC) is een sterk geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het is afgeleid van verse, gepasteuriseerde magere melk via een proces van filtratie, verdamping en sproeidrogen. MPC staat bekend om zijn uitzonderlijke schuim-, textuur-, waterbind- en stollings eigenschappen. De uitstekende voedingswaarde is te danken aan de hoge concentratie eiwit. Het heeft een houdbaarheid van 24 maanden en is verkrijgbaar in zakken van 25 kg en Big Bags.
MPC is een levensvatbaar alternatief voor Volle Melkpoeder of Magere Melkpoeder, met vergelijkbare eiwitniveaus.
Soja-eiwitconcentraat (SPC) is een gezuiverd product dat wordt verkregen uit ontpelde en ontvetten sojameel, door middel van scheiding van koolhydraten (oplosbare suikers) met behulp van de meest geavanceerde extractietechnologie in de EU.
Het aardappelproteïne wordt later gereinigd, gestoomd en gepeld. De zetmeel wordt vervolgens met water geëxtraheerd om een eiwitrijke slurry te vormen, die met zuur wordt behandeld en daarna gedroogd en gemalen. Aardappelproteïne is een fijn, los poeder, lichtgrijs of geelgroen, en heeft een typische geur van gedroogde aardappelen. De grondstof voor de productie van aardappel-eiwit zijn zetmeelaardappelen van Poolse oorsprong.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door de concentratie en zuivering van Whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte in wei te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanfiltratie of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en concentratie van eiwit.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door concentratie en zuivering van whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte van whey te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanscheiding of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en eiwitconcentratie.
Linsen hebben, wie alle peulvruchten, unieke gezondheidsvoordelen. Ze zijn een bron van goed opneembaar eiwit. Lente-eiwit is na soja-eiwit het meest opneembare plantaardige eiwit (85 procent). Groene linzen bevatten veel vezels. Vezels helpen niet alleen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, verbeteren het hart- en spijsverteringssysteem, maar dragen ook bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte, verwijderen toxines uit het lichaam, beschermen tegen darmkanker en ook tegen type 2 diabetes. Ze hebben een hoog ijzergehalte, wat voordelig is voor mensen die geen vlees eten. Een kopje groene linzen bevat 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de vorming van hemoglobine in het bloed en myoglobine in de spieren, wat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof naar de cellen. Het bevat ook waardevol mangaan en foliumzuur.