Dragon is op zijn eigen manier uniek: het is de enige plant van de alsemsoort die geen sterke bitterheid in smaak heeft. Het kruid heeft een sterke doordringende en scherpe aroma, een verfrissende smaak, en Franse chefs hebben volop gebruik gemaakt van deze eigenschappen door vele culinaire recepten te creëren. Dragon, zowel vers als gedroogd, wordt gebruikt om een breed scala aan gerechten op smaak te brengen: het past goed bij omeletten en veel soorten sauzen.
Gebruik voor
Gebruik voor de bereiding van salades, voorgerechten, soepen, lunchgerechten, dranken, zoete gerechten.
Smaak
kruidig, licht pittig, verfrissend
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 23
Vetten (g / 100g)… 7,0
Koolhydraten (g / 100g)… 50
Energiewaarde (kcal / 100g)… 360
Salvia officinalis wordt veel gebruikt in de keuken als specerij. Gedroogde kruiden worden toegevoegd aan soepen en hoofdgerechten, evenals als topping voor taarten en andere culinaire producten, waaronder ei-rijst, kool en vlees.
Gebruik voor
Snacks, hoofdgerechten, dranken, zoete gerechten.
Smaak
Kruidig, bitter
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 11
Vetten (g / 100g)… 13
Koolhydraten (g / 100g)… 61
Energiewaarde (kcal / 100g)… 410
Een krans van stelen en takken van dille in het Romeinse Rijk werd uitgereikt aan onderscheiden gladiatoren. Gebruik voor de bereiding van salades, voorgerechten, soepen, tweede lunchgerechten.
Gebruik voor
Warme en koude sauzen, soepen, vleesgerechten, gevogeltegerechten, visgerechten, eiergerechten, evenals voor het inmaken.
Smaak
Bitter gras
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 16
Vetten (g / 100g)… 15
Koolhydraten (g / 100g)… 12
Energiewaarde (kcal / 100g)… 250