Rapsolie, ook wel Canola-olie genoemd, is een soort plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van de koolzaadplant. Vanwege de milde smaak en het hoge rookpunt wordt het vaak gebruikt voor het koken en bereiden van gerechten.
Rapsolie is arm aan verzadigde vetzuren en bevat een goede balans van Omega-3- en Omega-6-vetzuren, wat het in vergelijking met andere oliën een gezondere keuze maakt. Het is rijk aan vitamine E, dat als antioxidant werkt en helpt de cellen te beschermen tegen schade. Bovendien heeft rapsolie een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten, die een positieve invloed hebben op de hartgezondheid. De veelzijdigheid en het voedingsprofiel maken rapsolie tot een populaire keuze voor verschillende culinaire toepassingen.
Andiroba-olie koudgeperst, biologisch is bleekgeel tot lichtbruin en soorttypisch, zonder vreemde geur.
De olie heeft een hoog gehalte aan limonoïden. Het heeft een ontstekingsremmende werking en wordt daarom graag gebruikt voor de lichaamsverzorging.
INCI: Carapa Guianensis (Guaianensis) Seed Oil
Ingrediënten: Palmitinezuur: 23-33 % Oliezuur: 40-54 % Linolzuur: 6,5-14 %
O EXCOR PERIGOL 100 dient ter bescherming tegen corrosie van ferro metalen, gepolijst staal of gedeeltelijk gegalvaniseerd staal, gietijzer of andere soorten metalen. De PERIGOL 100 kan worden gebruikt in onderdompelings- of spuitprocessen. De corrosiewerende olie EXCOR PERIGOL 100 vereist slechts een korte druipperiode en kan, eenmaal aangebracht, temperaturen tot ongeveer 50 graden Celsius weerstaan. De PERIGOL 100 bevat geen oplosmiddelen en vormt op de metalen oppervlakken een olieachtige, niet-hechting film die kan worden verwijderd met alkalische waterige middelen.