Verse seizoensgebonden bosbessen zijn bederfelijke bessen. De technologie van schokvriezen stelt je in staat om de houdbaarheid aanzienlijk te verlengen, zodat je de bes op elk moment van het jaar in een verse vorm kunt gebruiken, na ontdooien, om desserts, taarten, zuren, enz. als ingrediënten toe te voegen. Je kunt het hele jaar door genieten van gezonde, rijpe bessen als je gesorteerde, grondig gewassen en gedroogde diepgevroren bosbessen koopt.
Snelvriezen verschilt van normaal vriezen door de snelheid van afkoeling en de vorming van microkristallen. Schokvriezen houdt een snelle daling van de temperatuur in van hele, verse, onbeschadigde vruchten zonder sporen van bederf, vuil, puin of bladeren, wat zorgt voor een presentabele uitstraling, langdurige bewaring van het product en ook volledig de ontwikkeling van pathogene microflora uitsluit.
De blauw-zwarte vruchten verliezen hun textuur niet, er vormt zich minder ijs op de bessen, omdat ze gelijktijdig worden afgekoeld en krachtig worden geblazen.
ALTE Foods' bessen worden individueel snel ingevroren, waardoor de voedingsstoffen op het hoogtepunt van hun voedingswaarde worden vastgelegd. Ongeëvenaarde detectie van vreemde materialen met een nieuw geavanceerd sortex-detectiesysteem, dat alle soorten vreemde materialen in bevroren fruit en groenten detecteert en maximale voedselveiligheid garandeert.
Door de delicate droogmethode hebben biologische bosbessen een zachte knapperigheid en lichtheid gekregen. Hele bessen behouden hun ronde vorm, voedingsstoffen en oorspronkelijke smaak. Open gewoon de verpakking en geniet met een goed gevoel, ongeacht het seizoen.
Welke kleur hebben ze?
Vriesgedroogde bessen hebben een natuurlijke indigo kleur met soms een grijzige tint.
Hoe ruiken ze?
Ze hebben het zachte aroma van rijpe bessen, net als verse.
Hoe smaken ze?
Perfect zoet met een lichte zuurheid.
Hoe worden ze gemaakt?
Vriesgedroogde producten van Panfruit zijn een innovatieve manier om fruit, bessen en groenten te drogen, terwijl hun gezondheids-, smaak- en aroma-eigenschappen behouden blijven. Om vriesgedroogde bosbessen te maken, controleerden onze boeren de kwaliteit van de geteelde bessen, terwijl onze technologen natuurlijke vruchten selecteerden en invroren. Vervolgens werden de bessen zorgvuldig gedroogd om alle waterkristallen te verdampen. Zo ontstond de biologische, knapperige en voedzame lekkernij. Door slechts 15 gram vriesgedroogde bosbessen te eten.