Productinformatie
Blauwe bessen, ook wel bekend als huckleberries, zijn vooral bekend als smakelijke en blauwgekleurde ingrediënten van taarten en koekjes. In de VS kent iedereen blauwe bessen muffins of blauwe bessen pannenkoeken – terwijl in Europa de bes gegeten wordt met yoghurt of als fruitige jelly. Er is een groot verschil tussen gekweekte en wild groeiende bessen. De gekweekte groeien op struiken tot wel twee meter hoog. Hun natuurlijke blauwe kleurstof is slechts een deel van hun pericarp - hun vruchtvlees is wit. Blauwe bessen smaken zoeter dan zuur en hebben een licht wilde smaak – en als gedroogde bessen zijn ze een hemelse blauwe traktatie.
Oorsprong
In Europa groeien blauwe bessen in het mediterrane gebied, evenals in het noordelijke deel van Europa, voornamelijk in Frankrijk, Nederland en Polen. Tussen april en mei worden de bessen geoogst, ongeveer op hetzelfde moment in Europa als in de VS – terwijl in Zuid-Amerika (Argentinië en Chili), net als in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, de blauwe bes in de andere helft van het jaar wordt geoogst en geëxporteerd.
Boven de poolcirkel, rond het Orajärvi-meer, gedijen op veel plaatsen de noordelijke wilde bosbessenplanten bijzonder goed. Deze honing heeft een karamelachtige, zoete smaak.
Boven de poolcirkel, rond het Orajärvi-meer, gedijen op veel plaatsen de noordelijke wilde bosbessenplanten bijzonder goed. Deze trekken in de zomer, tussen mei en juni, met hun kleine roze-witte bloemen de bijen aan.
De daar verzamelde arctische bosbessenhoning valt op door zijn amberachtige kleur en zijn karamelachtige, zoete smaak van de noordelijke zon en de ongerepte natuur van Lapland.
Smaak: rijpe bessenaroma, lichte hint van kaneel.
Aroma: verse bosbessensap
Kleur: donkerpaars
De fijne zoetheid van de bosbessensiroop en de lichte natuurlijke zuurheid van de bosbes maken deze siroop tot een perfecte aanvulling voor het verfijnen van yoghurt- en kwarkgerechten en natuurlijk klassiek voor het garneren van pannenkoeken.