"Geschiedenis
Jeneverbessen (Juniperus Communis) is een conifeer uit de cipresfamilie. Hij komt van nature voor in de Benelux. De latijnse naam Juniperus is een Keltisch woord dat stekelig betekent. En stekelig is de jeneverbes struik. Communis betekent ‘gewoon’.
De jeneverbes speelde een rol in de prehistorie. Het stuifmeel van de bessen is gevonden in bodemlagen, rond het jaar 13.500 – 12.100 voor Christus. De bessen en zaden zijn aangetroffen in beerputten en dit wijst op het gebruik van de bessen als specerij.
Het gebruik
De jeneverbes heeft een kruidige, bitterzoete smaak. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. De besvormige kegelvruchten worden gebruikt voor het aromatiseren van verschillende dranken. Naast het gebruik in dranken wordt de jeneverbes ook verwerkt in marinades en in zuurkool. Daarnaast kan jeneverbes toegevoegd worden aan supplementen en aan afslankproducten. Heel zijn ze te gebruiken in bijvoorbeeld yoghurts of als snack."
Bosbesextract/Poeier: Antioxidantenrijke superfruit voor gezondheid en vitaliteit. Populair in voedingssupplementen en wellnessproducten.
Bosbesextract/powder, gewonnen uit de bessen van de bosbesplant, is een antioxidantrijke superfruit met talrijke gezondheidsvoordelen. Het wordt gewaardeerd in voedingssupplementen en wellnessproducten, omdat het het lichaam voorziet van waardevolle antioxidanten die de celgezondheid bevorderen en vrije radicalen bestrijden. Bosbessen staan bekend om hun potentiële ondersteuning bij het verbeteren van het gezichtsvermogen, het bevorderen van de huidgezondheid en het versterken van het immuunsysteem. Deze superfruit kan ook de cognitieve functie verbeteren en het geheugen versterken. Bosbesextract/powder is in verschillende vormen verkrijgbaar en wordt gebruikt door mensen die hun gezondheid en vitaliteit willen verbeteren.