Het oude Griekenland vereerde jeneverbes als een tegengif tegen slangenbeten. Gedroogde bessen werden tot poeder gemalen en gebruikt als bacteriedodende poeder voor de behandeling van wonden en etteringen. Zijn bouillon werd gedronken bij hoesten.
Noord-Amerikaanse Indianen geloofden dat dichte jeneverbesstruiken tuberculose genezen.
In Rusland werd deze plant anders genoemd - heide. Het werd gebruikt voor de bereiding van alcohol, olie en wort voor het koninklijk hof.
Ingrediënten
Jeneverbesbessen
Gebruik voor
Gebruik als kruiden voor vlees- en visgerechten. Ook gebruikt bij de bereiding van dranken en marinades.
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 7,5
Vetten (g / 100g)… 5,5
Koolhydraten (g / 100g)… 57
Energiewaarde (kcal / 100g)… 310
Detoxificerende bessenreep is een effectief gespecialiseerd voedingsproduct voor preventieve dieetvoeding ter ontgifting van het lichaam. Vossenbessen, rozijnen en appels hebben een antioxidant effect dat belangrijk is voor de ontgifting van het lichaam. Vitaminen B2, PP en mangaan zijn betrokken bij fase I van de ontgifting. Vitamine C verhoogt de weerstand van het lichaam tegen chemische intoxicatie en speelt ook een rol samen met de vitaminen A, E en zink in fase II van de ontgifting. L-cystine is essentieel voor de vorming van glutathion, dat beschermt tegen oxidatieve stress. Klis, paardenbloem en bieten helpen het lichaam te reinigen. Mariadistel beschermt de lever tegen toxines. Succinzuur levert energie voor ontgifting en eliminatie van toxines. Micro-elementen: zink, selenium en mangaan maken deel uit van de ontgiftingsenzymen. Juiste voeding voor een redelijke prijs! Onze repen zijn toegestaan tijdens het vasten!
Deze kauwbare snoepjes zijn 100% natuurlijke gelatine gemaakt van fruit en bessen, zonder toegevoegde suikers, gluten of cholesterol.
Ingrediënten: geconcentreerd appelsap, geconcentreerde appelpuree, aardbeienpuree (11%), geconcentreerd kersensap, geconcentreerd aardbeiensap (7%),
gelatinemiddel (pectine), citrusvezel, rijstmeel, natuurlijke aardbeienaroma (0,2%).
Vet 0,4 g: Vezels 1,54 g
Koolhydraten 15 g: Eiwit 0,2 g
Carobmelkbar is een goed alternatief voor traditionele chocolade. Het is gemaakt van carob (dat natuurlijke zoetheid geeft), gedroogde melk, hoogwaardige biologische cacaoboter en andere biologische ingrediënten - noten, fruit en urbeches (koudgeperste zaad- en notenpasta). We voegen geen suiker of andere schadelijke toevoegingen toe. De carobbar is een goede dagelijkse snack voor mensen die geen suiker eten, waaronder kinderen, zwangere vrouwen en borstvoeding gevende moeders.
Netto gewicht: 75 g
Energiewaarde per 100 g: 540 kcal
Houdbaarheid: 9 maanden
Carobmelkreep is een goed alternatief voor traditionele chocolade. Het is gemaakt van carob (dat natuurlijke zoetheid geeft), gedroogde melk, hoogwaardige biologische cacaoboter en andere biologische ingrediënten - noten, fruit en urbeches (koudgeperste zaad- en notenpasta). We voegen geen suiker of andere schadelijke toevoegingen toe. De carobreep is een goede dagelijkse snack voor mensen die geen suiker eten, waaronder kinderen, zwangere vrouwen en borstvoeding gevende moeders.
Netto gewicht: 30 g
Energiewaarde per 100 g: 540 kcal
Houdbaarheid: 9 maanden
Sparkle-repen zijn 100% natuurlijke snacks gemaakt van fruit en bessen, zonder toegevoegde suikers, gluten of cholesterol.
Vet 4,9 g: Energie 96 kcal
Koolhydraten 11 g: Eiwit 1,1 g