Hitteoverdracht, direct en indirect
Bij directe hitteoverdracht wordt het beeld spiegelbeeldig op het dragermateriaal gedrukt en vervolgens voorzien van een lijm. Voor de overdracht wordt de lijm geactiveerd door warmte en wordt het artikel direct in contact gebracht met het beeld. Het beeld plakt nu aan het artikel en kan worden ingebrand.
Dit proces is voordelig omdat er geen slijtende componenten zijn. Afhankelijk van het type machine kunnen conische, cilindrische, ovale en ook rechthoekige artikelen worden gedecoreerd. Het te decoreren oppervlak moet echter vlak zijn, dat wil zeggen, noch concaaf, noch convex.
Voor concaaf of convex oppervlakken of reliëfs raden we eerder de indirecte hitteoverdracht aan. Hier bevindt de "lijm" zich op het papier, waarop een rechtopstaand beeld wordt gedrukt.
Door verhitting smelt deze lijm onder het beeld, dat met een eveneens verwarmde siliconen tampon van het papier wordt gehaald.
Er is nauwelijks een gerecht dat niet wint bij het gebruik van tijm, maar het is vooral geschikt voor gerechten uit de Middellandse Zee.
Kruiden-tijm heeft een sterke, kruidige geur en een bitter-aromatische smaak, met een milde, peperachtige scherpte. Tijm kan meegekookt worden en komt zo volledig tot zijn recht.
Qua smaak past kruiden-tijm goed bij laurier, nootmuskaat, rozemarijn en salie. Het versterkt ook hun eigen smaak zonder te domineren.
Tijm is uitstekend te combineren met gegrild vlees, vis en ragouts. Je kunt het ook het beste gebruiken bij mediterrane groentegerechten met tomaten, aubergines, aardappelen, courgettes en paprika. En bovendien voor de mediterrane keuken, soepen en stoofschotels.
Inhoud: 100,00 g
Artikel-Nr: 206102