Producten voor bakkersammonium (3)

Kaliumsorbaat

Kaliumsorbaat

Kaliumsorbaat is een zeer effectief, veilig en niet-toxisch conserveermiddel voor levensmiddelen. Hoewel kaliumsorbaat een van de vele conserveermiddelen op de markt is, behoort het tot de beste, omdat het onschadelijk en veelzijdig is. Kaliumsorbaat wordt grotendeels synthetisch geproduceerd. Het is een smaak- en geurloos poeder. Volgens de FDA wordt het als veilig in gebruik beschouwd, omdat het in het lichaam afbreekt tot water en kooldioxide. Het staat op de lijst van conserveermiddelen die met beperkingen in cosmetische producten mogen worden gebruikt. De maximaal toegestane concentratie in het eindproduct bedraagt 0,6 %, berekend als sorbinezuur. Het werkt het beste in een zure omgeving; anders zijn de eigenschappen veel zwakker.
Anhydrous melkvet (AMF)

Anhydrous melkvet (AMF)

Anhydrous Milk Fat (AMF) kan worden gemaakt van boter of 35%-45% room, afhankelijk van het seizoen. Het productieproces bestaat uit het verwijderen van bijna al het water en niet-vette vaste stoffen met behulp van centrifuges. Dankzij dit is het product gemakkelijker te conserveren en op te slaan, omdat het minder water bevat.
Bevroren Boter

Bevroren Boter

De naam boter is gereserveerd voor producten zonder plantaardige vetmengsels met een specifieke melkvetgehalte - minimaal 82% (niet meer dan 16% water en 2% droge magere melk). Het wordt gemaakt door verse of gefermenteerde room of melk te karnen, om het botervet van de karnemelk te scheiden. Het product is rijk aan de vitamines A, D, K.