Amandelen zijn een veelgebruikt ingrediënt in verschillende traditionele keukens rond de Middellandse Zee, met name in de Siciliaanse, Sardijnse en Apulische keuken, zowel in zoete als hartige gerechten. Ze worden met de hand en met stokken (flexibele stokken van 3 tot 5 meter lang) verzameld in de periode van augustus tot september en worden zowel in de keuken (pesto alla trapanese) als in de patisserie (confetti, koekjes, gebak, marsepein) gebruikt.
Rijk aan voedingsstoffen en vezels helpen ze de eetlust te verminderen zonder aan te komen en bestrijden ze hyperglykemie en risicofactoren voor hart- en vaatziekten.
Hier zijn de laatste nieuwtjes over de voordelen van amandelen gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie van de American Society of Nutrition.
Wat is de beste snack om de honger te stillen zonder de eetlust voor de maaltijden te compromitteren? De laatste wetenschappelijke onderzoeken lijken weinig ruimte te laten voor twijfel; een handvol amandelen behoort tot de beste keuzes.
Houten rek voor champagne en mousserende wijnen
De flessenhouders van Showine zijn gemaakt van fijn hout.
Het kleine tafelrek (8 flessen) of vloerek, met een variabele helling voor 24, 36 of 120 flessen.