Erytritol, in de voedingsindustrie aangeduid als E968, wordt niet alleen gebruikt als zoetstof, maar ook als vulmiddel, verdikkingsmiddel, smaakversterker en soms om het vriespunt van een product te verlagen.
Het wordt ook gebruikt in de farmaceutische industrie als component van geneesmiddelen, vooral in tabletomhulsels of als drager van werkzame stoffen. Daarnaast wordt het gebruikt als ingrediënt in tandpasta's en mondspoelingen.
Kazeïne is gemaakt van gepasteuriseerde en ontvet melk die met zoutzuur is gestremd. Na de stremming en de vorming van de wrongel wordt deze gescheiden en gewassen van de wei-eiwitten om het eindproduct te zuiveren. Vervolgens wordt het ingedikt, gemalen en gedroogd.
Het eindproduct heeft de vorm van een fijnkorrelige, poederachtige substantie met een lichte kleur, met een neutrale geur en smaak.
Foodcom SA levert natuurlijke en verse zure kazeïne met een korrelgrootte van 30 tot 90.
Ureum is een organische chemische verbinding die we di-amide van carbonzuur noemen. Het is het eindproduct van de stofwisseling van eiwitten en andere stikstofverbindingen in ureotelische dieren (die het grootste deel van hun stikstof in de vorm van ureum uitscheiden via metabolische processen). Op industriële schaal wordt ureum geproduceerd door een directe reactie van koolstofdioxide met ammoniak onder druk en bij temperaturen tussen 160 en 200°C.
Het product is zeer hygroscopisch en komt voor in de vorm van witte korrels. Het is wit, kristallijn en geurloos en lost niet op in vetten. Het komt meestal voor in concentraties van 45%, 40% en 30%.