Kaliumsorbaat is een zeer effectief, veilig en niet-toxisch conserveermiddel voor levensmiddelen. Hoewel kaliumsorbaat een van de vele conserveermiddelen op de markt is, behoort het tot de beste, omdat het onschadelijk en veelzijdig is. Kaliumsorbaat wordt grotendeels synthetisch geproduceerd.
Het is een smaak- en geurloos poeder. Volgens de FDA wordt het als veilig in gebruik beschouwd, omdat het in het lichaam afbreekt tot water en kooldioxide. Het staat op de lijst van conserveermiddelen die met beperkingen in cosmetische producten mogen worden gebruikt. De maximaal toegestane concentratie in het eindproduct bedraagt 0,6 %, berekend als sorbinezuur. Het werkt het beste in een zure omgeving; anders zijn de eigenschappen veel zwakker.
Erythritol is een natuurlijke suikeralcohol/polyol die wereldwijd is goedgekeurd voor gebruik als voedseladditief. Erythritol is bijna 70% zoet als suiker en wordt gebruikt als bulkzoetstof. Erythritol werd ontdekt in 1848 en komt van nature voor in sommige vruchten en gefermenteerde voedingsmiddelen. Het smaakprofiel van erythritol is zeer vergelijkbaar met dat van suiker. Het is niet cariogeen en heeft de hoogste spijsverteringstolerantie van de polyolen. Aangezien het natuurlijk is, veroorzaakt het geen bijwerkingen en smaakt het bijna precies als suiker zonder de calorieën.
EC-nummer: 205-737-3
Molecuulformule: C4H10O4
CAS-nummer: 149-32-6
Monocalciumfosfaat wordt verkregen door de reactie van fosforzuur en calciumcarbonaat. Als een bouwsteen van botten is fosfor betrokken bij tal van belangrijke biochemische transformaties.
Monocalciumfosfaat van 25 kg komt voor in de vorm van een vloeiende poeder of kleine korrels in een witte of grijzige kleur. Het is gemakkelijk te mengen met andere grondstoffen. Het product is verantwoordelijk voor de goede ontwikkeling van botten en weefsels, de goede werking van het metabolisme en het zenuwstelsel, evenals voor de verhoging van de productiviteit en de immuniteitskracht.