Beschrijving: Het Dode Zeezout is van de allerbeste kwaliteit en 100% puur natuur. Zonder kunstmatige toevoegingen en met een vochtgehalte van maximaal 2%. De geologische en klimatologische omstandigheden zijn bij dit zout vrijwel uniek. De Dode Zee ligt in een kom ongeveer 400 meter onder zeeniveau. Er heersen temperaturen van 40°C, er valt nauwelijks neerslag en de lucht is helder en absoluut vrij van verontreinigingen. Aanbevelingen voor gebruik: Dode Zeezout is geschikt voor veelzijdig gebruik in de keuken. Bijzonderheid: 100% puur natuur, handmatig opnieuw gereinigd! Smaak: Zeer intense smaak Gerechten: Geschikt voor alle vis-, vlees- en groentegerechten. Overigens: Dode Zeezout kan ook uitstekend als badzout worden gebruikt! Wij wensen u een heerlijke ontspanning!
Filterkwarts volgens DIN 4924 en DIN EN 19623 en DIN EN 12904
KWARTZGRIND VOLGENS EN 12904
Kwartzgrind is een natuurlijk filtermateriaal dat in verschillende korrelgroottes wordt gebruikt voor de filtratie van drinkwater, zwembadwater en proceswater. Kwartzzand (korrelgrootte < 2 mm) wordt voornamelijk als filtermateriaal gebruikt, terwijl kwartzgrind bijna uitsluitend (korrelgrootte > 2 mm) als ondersteunende of draaglaag wordt toegepast. Kwartzgrind wordt door selectieve sortering, wassen, drogen en daaropvolgende zeving volgens EN 12904 verfijnd.
Kwartzgrind heeft een bijna afgeronde korrelvorm, zijn oppervlak is vrijwel glad. Kwartzgrind wordt bij voorkeur als onderste fil laag in de meerlaagse filtratie gebruikt.
TOEPASSING
• Drinkwaterbehandeling
• Industriewaterbehandeling
• Afvalwaterbehandeling
• Zwembadwaterbehandeling
"Herkomst en winning
Dit natuurzuivere tafelzout wordt geproduceerd aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutziederijen bevinden zich in grote natuurparken of natuurreservaten, weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen, gekanaliseerd naar de zoutmoerassen.
Wind en zon verhogen geleidelijk de zout concentratie. Het zout begint te kristalliseren en zinkt naar de bodem van de zoutziederij. Vervolgens wordt het zout geoogst met speciaal gereedschap. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes.
Het Middellands zeezout is een zuiver natuurlijk product, vrij van chemicaliën en additieven. Vandaag de dag vindt de zoutwinning nog steeds plaats volgens de eeuwenoude tradities in mediterrane zoutmoerassen. De wingebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke habitat voor vele bedreigde vogel- en plantensoorten. Hier levert commercialisering van de winning van zeezouten nu …"
"Herkomst en winning
Dit natuurzuivere tafelzout wordt geproduceerd aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutziederijen bevinden zich in grote natuurparken of natuurreservaten, weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen, gekanaliseerd naar de zoutmoerassen.
Wind en zon verhogen geleidelijk de zout concentratie. Het zout begint te kristalliseren en zinkt naar de bodem van de zoutziederij. Vervolgens wordt het zout geoogst met speciaal gereedschap. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes.
Het Middellands zeezout is een zuiver natuurlijk product, vrij van chemicaliën en additieven. Vandaag de dag vindt de zoutwinning nog steeds plaats volgens de eeuwenoude tradities in mediterrane zoutmoerassen. De wingebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke habitat voor vele bedreigde vogel- en plantensoorten. Hier levert commercialisering van de winning van zeezouten nu …"
Herkomst en winning: Dit pure, natuurlijke zeezout wordt gewonnen aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutpannen bevinden zich in grote natuurparken of beschermde gebieden, ver weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen naar de zoutvelden geleid. Wind en zon laten de zoutconcentratie geleidelijk toenemen. Het zout begint te kristalliseren en zakt naar de bodem van de zoutpan. Vervolgens wordt het zout met speciale gereedschappen geoogst. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes. Het mediterrane zeezout is een puur natuurproduct, vrij van chemicaliën en additieven. Tot op de dag van vandaag gebeurt de zoutwinning volgens oude traditie in de zoutpannen van de Middellandse Zee. De winninggebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke leefomgeving voor veel bedreigde vogel- en plantensoorten.
Herkomst Keltisch Zeezout: Keltisch zeezout wordt gewonnen in Frankrijk, in Bretagne. Het zout is zeer rijk aan mineralen en magnesium. Het zout heeft grote grijze kristallen. De lichtgrijze kleur ontstaat door de absorptie van mineralen uit de klei van de zoutvelden. Productieproces Keltisch Zeezout. Na de winning wordt het zout gedroogd, maar niet volledig. Het zout behoudt ongeveer 5% vocht, wat bijdraagt aan zijn karakter. Gezondheidsvoordelen Product en toepassingen: Keltisch zeezout bevat een zeer belangrijke mineraal, magnesium (omdat het niet gewassen wordt), dat de bloeddruk laag houdt. Het stimuleert de productie van maagsap. Maagsap is essentieel voor een goede spijsvertering. Keltisch zeezout helpt u om vitamines beter op te nemen. Zorg ervoor dat u dagelijks voldoende gezonde vetten eet.
"Geschiedenis
De Dode Zee is het diepste meer ter wereld. Het ligt tussen Israël en Jordanië en wordt begrensd door de Jordaanvallei in het noorden en de Wadi Araba in het zuiden. Het meer ligt in een vallei op 429 meter onder de zeespiegel, waardoor de kust van de Dode Zee het laagste landgebied op aarde is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 40 graden valt er vrijwel geen neerslag en de lucht is helder en vrij van smog en verontreinigende stoffen.
De Dode Zee wordt dood genoemd vanwege het hoge zoutgehalte, waardoor in het water levende organismen niet kunnen leven. Dit hoge zoutgehalte maakt baden in de Dode Zee een heilzame activiteit voor mensen met huidproblemen. Het zoute water heeft een therapeutische werking op de huid, het haar en de nagels. De Dode Zee blijft elk jaar zinken, er is steeds minder water in de Dode Zee. Er blijven grote gebieden over die bijna alleen nog maar zout zijn. Dit zout wordt vrijwel uitgesneden en vervolgens verhandeld als badz…"
Herkomst: Keltisch zeezout wordt ook wel "Sel de Guarande" genoemd en komt uit Frankrijk. Het beroemde zeezout van Guerande wordt al meer dan 2000 jaar volgens oude traditie geoogst door de zoutboeren in Bretagne, Frankrijk. Dit zout is natriumarm. De zoutvelden bestaan uit grijs-blauwe klei. Deze klei geeft belangrijke mineralen en sporenelementen af aan de zoutkristallen en geeft het Atlantische zeezout zijn unieke grijze kleur en onmiskenbare smaak. Smaak en gebruik: Het keltische zeezout met zijn krachtige zoutsmaak is geschikt voor veel gerechten. Vanwege de hoge restvochtigheid is het niet geschikt voor gebruik in een zoutmolen. Het is een uitstekende vervanger voor gewoon tafelzout.