Palmzucker: De suikersap wordt gewonnen uit de bloemen van de palmen. De Arenga-palm wordt zeer gewaardeerd vanwege de hoge kwaliteit van zijn suikersap. Verwerking: De palmen worden verbouwd door een coöperatie waaraan verschillende boeren zijn aangesloten. De palmen worden gekweekt in een gebied dat in het verleden is afgebrand en nu door de herplanting van palmen is omgevormd tot een moderne duurzame suikerproductie. De siroop wordt in een ingewikkeld proces omgezet in Arenga-suiker. Deze suiker wordt geleverd door de Masarang-stichting. Bovendien bieden de landschappelijk aangelegde plantages een nieuwe leefomgeving voor bedreigde soorten. Palmzucker lijkt op bruine suiker, maar bevat veel meer mineralen, zoals magnesium en kalium. De structuur van palmzucker lijkt op die van zachte suiker en is daarom zeer geschikt voor het bakken. Palmzucker heeft een karamelachtige smaak en is ideaal voor het zoeten van gerechten en dranken.
palm suiker
De suikersap wordt gewonnen uit de bloemen van de palmbomen. De Arenga-palmboom wordt zeer gewaardeerd om de hoge kwaliteit van zijn suikersap.
Verwerking
De palmen worden gekweekt door een coöperatie waaraan verschillende boeren zijn aangesloten. De palmen worden gekweekt in een gebied dat in het verleden is afgebrand en nu is omgevormd tot een moderne duurzame suikerextractie door de nieuwe groei van palmbomen. Met behulp van een complex proces wordt het dikke sap verwerkt tot Arenga-suiker. Deze suiker wordt geleverd door de Masarang-stichting. Bovendien bieden de aangelegde plantages een nieuw leefgebied voor bedreigde diersoorten. Palm suiker lijkt op bruine suiker, maar in tegenstelling tot gewone tafelsuiker en bruine suiker bevat palm suiker veel meer mineralen, zoals magnesium en kalium. De structuur van palm suiker is vergelijkbaar met die van zachte suiker en is daardoor zeer geschikt voor het bakken. Palm suiker heeft een kenmerkende karamelachtige smaak en is ideaal voor het zoeten van voedsel en dranken.