Opgericht onder de naam Miskos Helva in Istanbul, Fatih, heeft Miskos zich voortdurend aangepast aan de veranderende marktomstandigheden en de normen van internationale organisaties. Om te voldoen aan de toenemende klantvraag, verhuisde het eerst naar zijn fabriek in Istanbul, Bahcelievler, en vervolgens naar het productiegebied van 10.000 m2 in de Kastamonu Organized Industrial Zone.
Miskos is toegewijd aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het bedrijf besteedt nauwgezette aandacht aan de naleving van kwaliteits- en hygiënevoorwaarden tijdens de productie en houdt rekening met de vereisten van de arbeidsgezondheids- en veiligheids- en voedselwetten. De gestaag toenemende winstcijfers van het bedrijf tonen aan dat Miskos op de juiste weg is met deze focus op kwaliteit.
Miskos is bekend om zijn broze, gedroogde fruitpasta's, wafelhalva, cekme halva en Turkse feeënsatijn. De natuurlijke productieaanpak brengt de traditionele Turkse smaak naar voren en zorgt ook voor de toenemende populariteit van de producten in het buitenland.
Vanille is rijk aan antioxidanten die helpen vrije radicalen in het lichaam te bestrijden, waardoor cellulaire schade en voortijdige veroudering worden verminderd.