"Oorsprong en geschiedenis Hennep zaad
Hennep zaad, familie van de moerbei, is een van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. In tegenstelling tot de rest van de hennep plant, zoals marihuana, heeft het geen psychoactieve werking. Het zaad wordt vanwege een hoog percentage Edestin gezien als de gemakkelijkst eetbare en verteerbare proteïnevorm. Het heeft een subtiele notige smaak die ook beschreven kan worden als romig.
Productieproces Hennep zaad
Hennepproductie begint bij het telen van de Cannabis Sativa. De cannabis die geteeld wordt bevat bijna geen psychoactieve stoffen. De planten zonder deze stoffen hebben namelijk een veel hoger vezelgehalte.
Gezonde eigenschappen Hennep zaad en toepassingen
Biologische hennep zaad bevat veel aminozuren en is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen. De essentiële aminozuren in het hennep zaad zijn erg belangrijk voor uw lichaam en u kunt het alleen uit voeding halen. Hennepzaad is één van de…"
Levertijd: 3 - 5 werkdagen
Levercapaciteit: 24.000 Kg / maandelijks
Minimale bestelhoeveelheid: 1 doos x 10 x 1 Kg
Stuur aanvraag per e-mail Toon telefoonnummer
1 doos x 10 x 1 Kg
Herkunft van hennep: De hennepzaad (sativa) komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië, maar is inmiddels verspreid over Europa, China en de rest van de wereld. Hennep kan in bijna elk ecosysteem ter wereld worden verbouwd, waardoor het mogelijk is om hennep wereldwijd te telen. Samen met bamboe is hennep een van de snelst groeiende planten op aarde. Het was ook een van de eerste planten waarvan verwerkbare vezels werden gesponnen. Selectieproces voor hennepzaad: Direct na de oogst worden de hennepzaadjes geselecteerd en gereinigd om ongewenste delen te verwijderen. Na dit proces worden de zaden in luchtgedroogde drogers gedroogd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er hele hennepzaadjes overblijven die verpakt kunnen worden. Gezondheidsvoordelen van hennepzaad: Hennepzaad kan rauw worden gegeten en bevat dan de noodzakelijke eigenschappen voor een gezonde voeding. Hennepzaad bevat omega-3- en omega-6-vetzuren.