Laurierbladeren (ook bekend als laurierbladeren) zijn inheems in de oostelijke Middellandse Zee. De laurier- of laurierboom is een aromatische, altijd groene boom of grote struik die 10 – 18 m hoog kan worden. Het is ontstaan in Klein-Azië, maar verspreidde zich later naar het Middellandse Zeegebied en andere landen met geschikte klimaten.
Laurierbladeren worden gebruikt voor hun smaak in de keuken en zijn een van de meest gewilde culinaire specerijen. Ook bekend als zoete laurier, worden laurierbladeren gebruikt als smaakmaker en kruiden in soepen, vlees, stoofschotels, vis, sauzen, augurken en in zoetwaren. De laurierbladeren worden meestal gedroogd en worden gebruikt in hun geheel, verkruimeld of gemalen. Deze bladeren bezitten aromatische, stimulerende en narcotische eigenschappen. De etherische olie die uit de bladeren wordt gewonnen, wordt ook gebruikt als specerij en smaakstof voor voedsel en heeft uitgebreide toepassingen in traditionele geneeskunde van verschillende landen.
Laurierbladeren kunnen in veel verschillende vormen worden geleverd, zoals Extra kwaliteit, Reguliere kwaliteit, Gebroken en Poeder.
Dit is een premium product dat onder schone kamervoorwaarden is geproduceerd met behulp van superkritische CO2-extractie, met een extreem hoge zuiverheid en concentratie van werkzame stoffen. Productanalyses worden door ons verstrekt.