Wijdverspreid gekweekt in het Middellandse Zeegebied, groeit deze endemische flora van Turkije van nature in alle kustgebieden en bossen.
Beschikbaar als:
Kruid, Olie, Hydrosol & Extract
Soorten:
Lauris Nobilis: Hoog gehalte aan Ocaliptol
Vorm:
100 % Natuurlijke Oogst
Natuurlijk, Voedsel- & Farmaceutische Kwaliteit
Stoomdestillatie-extractie
Het laurierblad wordt verzameld in onze faciliteit, gelegen op de Musa-berg in de Amanos-bergen, de Daz-bergen en ook aan de voet van de Kel-berg.
De vers geplukte lauriertakken worden eerst in droogovens geplaatst voor het droogproces. Daarna worden de bladeren voorzichtig van de gedroogde takken verwijderd. Direct na het schoonmaken worden de bladeren door een zeefmachine geleid, waar ze op basis van lengte en kwaliteit worden gesorteerd. Vervolgens vallen ze op sorteerbanden voor handmatige selectie, waar ze commercieel worden ingedeeld in drie categorieën: "hand selected", "semi selected" en "elek onder".
Semi Selected (Geselecteerd): Gedroogde bladeren met een hoog percentage natuurlijke kleur en als hele bladeren uit de sorteermachine. De kwaliteitsratio is 85%. (Op dit moment hebben we een hoge voorraad beschikbaar.)
Laurierbladeren (ook bekend als laurierbladeren) zijn inheems in de oostelijke Middellandse Zee. De laurier- of laurierboom is een aromatische, altijd groene boom of grote struik die 10 – 18 m hoog kan worden. Het is ontstaan in Klein-Azië, maar verspreidde zich later naar het Middellandse Zeegebied en andere landen met geschikte klimaten.
Laurierbladeren worden gebruikt voor hun smaak in de keuken en zijn een van de meest gewilde culinaire specerijen. Ook bekend als zoete laurier, worden laurierbladeren gebruikt als smaakmaker en kruiden in soepen, vlees, stoofschotels, vis, sauzen, augurken en in zoetwaren. De laurierbladeren worden meestal gedroogd en worden gebruikt in hun geheel, verkruimeld of gemalen. Deze bladeren bezitten aromatische, stimulerende en narcotische eigenschappen. De etherische olie die uit de bladeren wordt gewonnen, wordt ook gebruikt als specerij en smaakstof voor voedsel en heeft uitgebreide toepassingen in traditionele geneeskunde van verschillende landen.
Laurierbladeren kunnen in veel verschillende vormen worden geleverd, zoals Extra kwaliteit, Reguliere kwaliteit, Gebroken en Poeder.
Dit is een premium product dat onder schone kamervoorwaarden is geproduceerd met behulp van superkritische CO2-extractie, met een extreem hoge zuiverheid en concentratie van werkzame stoffen. Productanalyses worden door ons verstrekt.