Slecht nieuws: Je kunt jezelf niet dwingen om van broccoli of tonijn te houden, bijvoorbeeld. Je smaakgeheugen doet dat voor je. Want elke maaltijd en elke geur worden daar opgeslagen. Desondanks kun je je zintuigen trainen: Studies hebben aangetoond dat we binnen enkele weken gewend raken aan complexe aroma's - en ze leren waarderen. De wens naar eenvoudige smaakindrukken vormt zich in de loop van de tijd. Wil je je smaak verder ontwikkelen? Koffie is hier geweldig voor! Het bevat immers meer dan 1000 aromatische stoffen - twee keer zoveel als wijn. Probeer de aroma's in je ochtendkopje koffie te proeven! Je zult merken dat je smaakpapillen elke dag meer ontdekken. Hetzelfde geldt voor je reukzin: aroma dat je ruikt. We beloven je: Dit zal een geheel nieuwe zintuiglijke ervaring zijn en je verder helpen op het gebied van smaak!
Een ander geweldig experiment voor thuis: Geniet van je volgende diner in een verduisterde kamer of met je ogen geblinddoekt.