Met waardevolle dierlijke eiwitten:
vlees, vis en orgaanvlees afhankelijk van het recept
6 verschillende smaken
Rijk aan vitamines en kruiden (peterselie, tijm, koriander & dille)
De truffel is de volksnaam voor de eetbare vruchtlichamen van verschillende soorten ectomycorrhizale ascomyceten, die zich in een meer of minder bolvormige vorm presenteren. De schimmel kan meerdere truffels produceren. Sommige soorten hebben weinig smaak, terwijl andere bijzonder gewaardeerd en sinds de oudheid gezocht worden. Truffels, of ze nu spontaan zijn gegroeid of afkomstig zijn van landbouwproducties, zijn zeer gewild bij fijnproevers. De zwarte truffel of truffel uit de Périgord, in het Latijn Tuber melanosporum, komt uitsluitend voor in kalkhoudende bodems op een diepte van 1 tot 15 cm aan de voet van zogenaamde truffelbomen (eiken, hazelaars, lindebomen, haagbeuken...). Ze ontwikkelt zich in de lente en groeit vanaf augustus om enkele maanden later rijp te worden. Ze wordt dan geoogst (men zegt "cavée") met behulp van meestal een truffelhond, een varken of vliegen.