Granen :
Tarwe is een van de meest geteelde en geconsumeerde granen ter wereld. Hier is een overzicht van de verschillende vormen en toepassingen:
De verwerkte tarwegranen (tarwevlokken, zemelen, enz.) en in de vorm van volle granen of producten, wat meer vezels en voedingsstoffen behoudt.
Tarwemeel wordt verkregen door de tarwekorrels te malen. Afhankelijk van het raffinage-niveau kunnen we het volgende verkrijgen:
Volkorenmeel (T150): Bevat de hele korrel, rijk aan vezels.
Deelvolkorenmeel (T110): Iets minder vezels, maar nog steeds voedzaam.
Wit meel (T45 of T55): Lichter en gebruikt voor gebak, wit brood en vele culinaire bereidingen.
Tarwemeel is zeer veelzijdig voor culinaire recepten en gebak. Het levert koolhydraten, eiwitten en soms vezels.
25 kg bal van samengeperst tarwe- of gerststro, door ons geoogst. Ideaal voor het welzijn van dieren in de pluimveehouderij (stimulatie van pikken en schrapen van gevogelte) en voor de bedding van paarden, runderen, schapen, geiten, konijnen, maar ook als aanvulling op de voeding.
37 kg bal van geperst tarwe- of gerststro, door ons verzameld. Ideaal voor het welzijn van dieren in de pluimveehouderij (stimulatie van pikken en schrapen van gevogelte) en voor de bedding van paarden, runderen, schapen, geiten, konijnen, maar ook als aanvulling op de voeding.