"Oorsprong Panela Suiker
Panela suiker komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid Amerika. De aangename zoetheid, met zijn heldere karamel en lichte frisheid, wordt aangevuld door een subtile zoethoutsmaak.
Productieproces Panela suiker
Panela suiker wordt gehaald uit zuiver sap van de suikerriet, waardoor een aantal waardevolle ingrediënten zoals vitamines en mineralen niet verloren gaan.
Gezonde eigenschappen product en toepassingen
Panela is niet geraffineerd. Dat betekent dat alle vitaminen en mineralen er nog in zitten. Panela suiker heeft een goudgele tot karamel bruine kleur. In Colombia wordt biologische panelasuiker vooral gebruikt in warme en koude dranken. Afhankelijk van de gewenste zoetheid wordt de juiste hoeveelheid gemengd met koud of warm water."
Palmzucker: De suikersap wordt gewonnen uit de bloemen van de palmen. De Arenga-palm wordt zeer gewaardeerd vanwege de hoge kwaliteit van zijn suikersap. Verwerking: De palmen worden verbouwd door een coöperatie waaraan verschillende boeren zijn aangesloten. De palmen worden gekweekt in een gebied dat in het verleden is afgebrand en nu door de herplanting van palmen is omgevormd tot een moderne duurzame suikerproductie. De siroop wordt in een ingewikkeld proces omgezet in Arenga-suiker. Deze suiker wordt geleverd door de Masarang-stichting. Bovendien bieden de landschappelijk aangelegde plantages een nieuwe leefomgeving voor bedreigde soorten. Palmzucker lijkt op bruine suiker, maar bevat veel meer mineralen, zoals magnesium en kalium. De structuur van palmzucker lijkt op die van zachte suiker en is daarom zeer geschikt voor het bakken. Palmzucker heeft een karamelachtige smaak en is ideaal voor het zoeten van gerechten en dranken.
palm suiker
De suikersap wordt gewonnen uit de bloemen van de palmbomen. De Arenga-palmboom wordt zeer gewaardeerd om de hoge kwaliteit van zijn suikersap.
Verwerking
De palmen worden gekweekt door een coöperatie waaraan verschillende boeren zijn aangesloten. De palmen worden gekweekt in een gebied dat in het verleden is afgebrand en nu is omgevormd tot een moderne duurzame suikerextractie door de nieuwe groei van palmbomen. Met behulp van een complex proces wordt het dikke sap verwerkt tot Arenga-suiker. Deze suiker wordt geleverd door de Masarang-stichting. Bovendien bieden de aangelegde plantages een nieuw leefgebied voor bedreigde diersoorten. Palm suiker lijkt op bruine suiker, maar in tegenstelling tot gewone tafelsuiker en bruine suiker bevat palm suiker veel meer mineralen, zoals magnesium en kalium. De structuur van palm suiker is vergelijkbaar met die van zachte suiker en is daardoor zeer geschikt voor het bakken. Palm suiker heeft een kenmerkende karamelachtige smaak en is ideaal voor het zoeten van voedsel en dranken.
Oorsprong Panela Suiker. Panela-suiker komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. De aangename zoetheid, met zijn lichte karamel en een vleugje frisheid, wordt aangevuld met een subtiele drop smaak. Productieproces Panela Suiker: Panela-suiker wordt gewonnen uit puur sap van suikerriet, zodat een aantal waardevolle ingrediënten zoals vitamines en mineralen behouden blijven. Gezonde producteigenschappen en toepassingen Panela is niet veeleisend. Dit betekent dat alle vitamines en mineralen nog aanwezig zijn. Panela-suiker heeft een goudgele tot karamelbruine kleur. In Colombia wordt biologische panela-suiker voornamelijk gebruikt in warme en koude dranken. Afhankelijk van de gewenste zoetheid wordt de juiste hoeveelheid gemengd met koud of heet water.