Maïszetmeel wordt veel gebruikt in de productie van zoetwaren, snoep, fastfood, worstjes, marinades, sauzen, glazuur, droge soepen, premixen voor sauzen en kant-en-klare maaltijden.
Daarnaast wordt maïszetmeel toegepast in de papier-, textiel-, karton- en lijmindustrie.
In farmaceutische en medische toepassingen wordt maïszetmeel bijvoorbeeld gebruikt als smeermiddel voor chirurgische handschoenen.
Bij cosmetisch gebruik kan het product een vervanger zijn voor talkpoeder in babyproducten.
Andere toepassingen omvatten het segment van diervoeding voor vee, gevogelte en visvoer.
Het is een coproduct van de olie-extractie uit zonnebloempitten, voor diervoeding.
In Frankrijk wordt het vaak gebruikt in diervoeding vanwege het eiwitgehalte, met name voor herkauwers.
Ons product is gecertificeerd, het is een product bestemd voor veehouders.
De productie van maïszetmeel begint wanneer de grondstof maïs wordt gereinigd van puin en vreemde materialen en vervolgens wordt gemalen met water. Later vindt de scheiding van gluten en zetmeel plaats en de zetmeelsuspensie wordt gedroogd om vervolgens tot poeder te worden verwerkt. Het eindproduct is een fijn, wit en los poeder met een neutrale smaak en geur. Geen GMO van Europese maïs (maïs).
Maïszetmeel wordt op grote schaal gebruikt in de productie van snoep, zoetwaren, fastfood, worstjes, marinades, sauzen, glazuur, droge soepen, voorverpakte sauzen en kant-en-klaar maaltijden. Bovendien wordt maïszetmeel toegepast in de papier-, textiel-, karton- en lijmindustrie. In farmaceutische en medische toepassingen wordt maïszetmeel gebruikt, bijvoorbeeld als smeermiddel voor chirurgische handschoenen. In cosmetisch gebruik kan het product een vervanging zijn voor talkpoeder in babyproducten. Andere toepassingen omvatten het segment van diervoeding voor vee, pluimvee en visvoer.
Lactose is natuurlijke melksuiker. Het maakt 3,5%-5,0% uit van koemelk en kan worden geëxtraheerd door een filtratieproces. Vervolgens wordt de lactose gekristalliseerd en vergruisd. De korrelgroottes worden verdeeld volgens maas. Foodcom kan zijn zakelijke partners voorzien van verschillende deeltjesgroottes die geschikt zijn voor meerdere toepassingen.
Lactose is een van de beste zuivelingrediënten voor voedsel en diervoeding vanwege de milde smaak, witte kleur en het lage caloriegehalte. De goedkoopheid, lage hygroscopisiteit en wateroplosbaarheid dragen bij aan de populariteit. Het kan worden gebruikt in de productie van gebak, snoep en chocolade als smaakversterker en zoetstof. Lactose is een belangrijk ingrediënt in farmaceutisch en voedingsgebruik.
Lactose is een van de beste zuivelingrediënten voor toepassingen in voedsel en diervoeding vanwege de delicate smaak, de witte kleur en het lage caloriegehalte. De kosteneffectiviteit, lage hygroscopisiteit en oplosbaarheid in water dragen bij aan de populariteit. Het kan worden gebruikt in de productie van gebak, snoep en chocolade als smaakversterker en zoetstof. Lactose is een belangrijk ingrediënt in farmacologisch en nutritioneel gebruik.