Słopisz is een oude graansoort, gewaardeerd om zijn gezondheidsvoordelen. Het is lange tijd vergeten en wordt momenteel herontdekt. De teelt was al bekend in de oudheid. Het was een maaltijd voor gladiatoren en deelnemers aan de spelen. Het gaf kracht, fysieke conditie en volgens sommigen zelfs intelligentie. Het gebruik van spelt wordt als zeer gezond beschouwd. Het versterkt de immuniteit, verwijdert toxines en ondersteunt de bloedsomloop. Het helpt bij ontstekingen en allergieën. Het heeft een verwarmend effect en verbetert de werking van het zenuwstelsel. Tegenwoordig wordt het gebruikt in het bakken van brood, taarten, koekjes, zelfgemaakte pasta, dumplings of pannenkoekentaarten.
Kokosmelk is gemaakt van kokosnootpulp en bevat korte keten vetzuren, die een positief effect hebben op het menselijk lichaam. De Wegane kokosmelk kenmerkt zich door een witte kleur en een dikke, romige consistentie. Het heeft een kenmerkende geur en smaak van kokos. Soms wordt het verward met kokoswater. In Aziatische landen is het een populair ingrediënt in de keuken. Het meest populair is het, onder andere in Thailand en India. In Europa wint het aan populariteit. Kokos bevat een grote hoeveelheid mineralen. Een portie van 100 g bevat 46% van de dagelijkse behoefte aan mangaan en 13% aan fosfor. De melk bevat ook magnesium, ijzer, selenium, vitamine C, niacine, foliumzuur en B-vitamines.