Voordelen: steranijs komt uit China en is al meer dan
3000 jaar bekend. Het kwam Europa binnen via zeelieden en
werd al snel zeer actief verhandeld.
Steranijs en anijszaad komen niet van dezelfde plant, maar
worden vaak verward vanwege de naam. Steranijs komt uit de
magnoliafamilie, terwijl anijszaad tot de peterseliefamilie
behoort. Steranijszaad wordt in de keuken gebruikt en heeft
een zoete anijssmaak.
Toepassingen: vanwege de zoete smaak wordt steranijs
vaak gebruikt in jam, taarten, puddingen en siropen. Het
wordt ook gebruikt in dranken, bijvoorbeeld om te
aromatiseren.
Verpakking: 125g, 250g en los.
Voordelen: nootmuskaat heeft een warme, kruidige smaak en is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen: B1, B6 en magnesium. Nootmuskaat wordt meer gebruikt als specerij voor zoetigheden, dranken en pittige en oosterse gerechten dan als thee.
Verpakking: Poeder – 250g, 500g en los;