Sorbzuur is een vast bestanddeel in verpakt brood, fijnkostsalades, saladedressings, evenals ketchup, mayonaise en mosterd. Daarnaast wordt het gebruikt om vis- en gevogelteproducten, ingelegde groenten, zuivelproducten, taarten en gebak langer houdbaar te maken. Het wordt voornamelijk ingezet omdat het de smaak van het eindproduct niet verandert. Sorbzuur remt succesvol de verspreiding van bacteriën, schimmels en gisten. Het doodt de kiemen niet, maar verlengt slechts de houdbaarheid van de producten. Daarbij is het volledig smaak- en geurloos. Sorbzuur werd aanvankelijk in de natuur ontdekt, aan de vruchten van de lijsterbes. De vogelbes Sorbus aucuparia was daarmee ook de naamgever van de antioxidant.
Producteigenschappen: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan
Voedselverpakking: E 200
Productie: Sorbine is het product van een meertraps synthese.
Wij bieden ascorbinezuur aan in gegarandeerde kwaliteit, tegen stabiele prijzen en geschikt verpakt voor transport. Heeft u advies nodig bij het kiezen van uw product of zoekt u een geschikte vervanging? Onze applicatie- en productexperts helpen u graag! Onze ervaring en diepgaande kennis op het gebied van specialiteitschemicaliën en ingrediënten zorgen ervoor dat wij goed gepositioneerd zijn om zowel onze klanten als onze leveranciers effectief te ondersteunen met product- en toepassingskennis. Neem contact met ons op voor meer informatie!