Caprylhydroxamzuur, een ideaal organisch zuur, heeft uitstekende antibacteriële activiteit bij neutrale pH en kan worden gebruikt in een formule zonder chemische conserveermiddelen. Caprylhydroxamzuur is een organisch zuur dat de niet-ioniserende toestand gedurende het hele proces van zuur naar neutraal behoudt, een optimaal antibacterieel organisch zuur. Met het hoge chelatie-effect kan het de actieve elementen die nodig zijn voor schimmels remmen en de omgeving beperken die nodig is voor microbiële groei. Caprylhydroxamzuur is compatibel met de meeste grondstoffen, niet beïnvloed door oppervlakte-actieve stoffen, eiwitten of andere grondstoffen in het systeem, en kan worden gecombineerd met alcohol, glycol en andere conserveermiddelen. Het kan bij normale temperatuur worden toegevoegd onder hoge temperatuurcondities en wordt veel gebruikt in gel, essence, emulsie, crème, shampoo, douche en andere huidverzorgings- en haarverzorgingsproducten.
CAS. Nr: 7377-03-9
Synoniemen: Octanohydroxamzuur, N-Hydroxyl Octanamide
Toepassing: Cosmetisch conserveermiddel
N-Acetyl-L-carnosine, of N-Acetylcarnosine (afgekort NAC), is een dipeptide. Het lijkt op carnosine, maar is resistenter tegen afbraak door carnosinase dankzij de toevoeging van een acetylgroep.
Carnosine (L-Carnosine), de wetenschappelijke naam β-alanyl-L-histidine, is een dipeptide dat bestaat uit β-alanine en L-histidine, een kristallijne vaste stof. Carnosine is niet alleen een voedingsstof, maar kan ook de celmetabolisme bevorderen en veroudering vertragen. Carnosine kan vrije radicalen vangen en glycosyleringsreacties voorkomen. Het heeft anti-oxidatie en anti-glycatie effecten. Het kan worden gebruikt met whitening ingrediënten om het whitening effect te versterken.
CAS. Nr: 56353-15-2
INCI Naam: N-Acetyl L-Carnosine
Synoniemen: N-Acetyl-L-carnosine; Acetylcarnosine; N-Acetylcarnosine
Moleculair Gewicht: 268,27