Glucosestroop is een belangrijke grondstof voor de snoep- en jamindustrie, evenals voor de fijnbakkerij en de confiserie. De 45° glucosestroop kan met de blote hand tot een bal worden gevormd, omdat hij door zijn hogere droge stofgehalte steviger is. Hij kan dus bijvoorbeeld goed worden gebruikt voor taartglazuren, pralines, modelleerschokolade, snoepjes en ijs.
Perslucht is samengeperste lucht en wordt ook wel druklucht genoemd.
Perslucht is normaal gesproken geurloos, kleur- en smaakloos en ontstaat wanneer compressoren de lucht onder verhoogde druk zetten en daarmee verdichten. Voor de productie van druklucht worden voornamelijk twee systemen gebruikt: de meestal 2-traps zuigercompressor of de schroefcompressor.
Toepassing: Perslucht wordt in de pneumatiek gebruikt als energiedrager (drukluchtremmen), voor signaaloverdracht (vergelijkbaar met elektrische stroom), voor reiniging, koeling en stikstofproductie en als gas om te ademen.
VN-nummer: UN 1002
Ventiel: G 5/8" binnen 25E. GK DIN477 Nr. 13
Kleur: RAL 6018 lichtgroen