MSM is een korte term voor methylsulfonylmethaan, dat wil zeggen de organische zwavelverbinding. Zwavel in het lichaam: • is een component van eiwitten, hormonen en organische zuren • Verbetert de werking van het zenuwstelsel en de hersenen • is verantwoordelijk voor de conditie van de huid, haar en nagels • Draagt bij aan de regeneratie van zwaveltekort: • Gezichtsproblemen • Haaruitval, slechte huid en nagels • Een gevoel van chronische vermoeidheid • Verlies van gewrichtse elasticiteit
Melkeiwitconcentraat (MPC) is geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het wordt geproduceerd uit verse en gepasteuriseerde magere melk door middel van filtratie en spuitdrogen.
De hoge eiwitinhoud en lage lactosegehalte maken dit product populair in de productie van koolhydraatarme voedingsmiddelen en eiwitverrijkte dranken. Het kan ook worden toegevoegd aan onder andere bakproducten, desserts, diervoeding, melkdranken, sauzen en kazen.
Blauwgroene microalgen spirulina voedt en tonifieert, helpt tekorten te bestrijden en dankzij het hoge chlorofylgehalte ook te reinigen. De ingrediënten worden goed opgenomen. Naast de eiwitten in spirulina is er een overvloed aan bètacaroteen, chlorofyl, GLA en andere voedingsstoffen. Het is een rijke bron van gemakkelijk opneembare eiwitten, die ongeveer 70% van het gewicht uitmaken. De eiwitten in spirulina worden tot 85% verteerd. Het bevat grote hoeveelheden: vitamines D, K en B-vitamines. Het is ook een goede bron van: ijzer, calcium, fosfor, magnesium en zink. Dankzij het jodiumgehalte kan spirulina helpen bij de therapie van schildklieraandoeningen veroorzaakt door een tekort. Spirulina reinigt de lever en nieren van toxines, verbetert de bloedkwaliteit, bevordert de ontwikkeling van de juiste intestinale bacteriële flora en heeft de mogelijkheid om de groei van bacteriën, schimmels en gisten te remmen. De beslissende blauwe kleur komt zelden voor onder voedingsproducten.
Melkeiwitconcentraat (MPC) is een sterk geconcentreerd melkpoeder dat doorgaans 80% melkeiwit bevat. Het is afgeleid van verse, gepasteuriseerde magere melk via een proces van filtratie, verdamping en sproeidrogen. MPC staat bekend om zijn uitzonderlijke schuim-, textuur-, waterbind- en stollings eigenschappen. De uitstekende voedingswaarde is te danken aan de hoge concentratie eiwit. Het heeft een houdbaarheid van 24 maanden en is verkrijgbaar in zakken van 25 kg en Big Bags.
MPC is een levensvatbaar alternatief voor Volle Melkpoeder of Magere Melkpoeder, met vergelijkbare eiwitniveaus.
Soja-eiwitconcentraat (SPC) is een gezuiverd product dat wordt verkregen uit ontpelde en ontvetten sojameel, door middel van scheiding van koolhydraten (oplosbare suikers) met behulp van de meest geavanceerde extractietechnologie in de EU.
Het aardappelproteïne wordt later gereinigd, gestoomd en gepeld. De zetmeel wordt vervolgens met water geëxtraheerd om een eiwitrijke slurry te vormen, die met zuur wordt behandeld en daarna gedroogd en gemalen. Aardappelproteïne is een fijn, los poeder, lichtgrijs of geelgroen, en heeft een typische geur van gedroogde aardappelen. De grondstof voor de productie van aardappel-eiwit zijn zetmeelaardappelen van Poolse oorsprong.
MSM is een korte term voor methylsulfonylmethaan, dat wil zeggen de organische verbinding van zwavel in het lichaam: • is een bestanddeel van eiwitten, hormonen en organische zuren • Het verbetert de werking van het zenuwstelsel en de hersenen voor de conditie van huid, haar en nagels • Draagt bij aan de regeneratie van zwaveltekort. : • Zichtproblemen • Haaruitval, slechte huid en nagels • Een gevoel van chronische vermoeidheid • Verlies van gewrichtselasticiteit
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door de concentratie en zuivering van Whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte in wei te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanfiltratie of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en concentratie van eiwit.
Whey-eiwitisolaat wordt verkregen door concentratie en zuivering van whey-eiwitconcentraat om het vet- en koolhydraatgehalte van whey te verlagen.
Het proces kan worden uitgevoerd met behulp van membraanscheiding of ionenuitwisseling. WPI wordt beschouwd als een product van de hoogste zuiverheid en eiwitconcentratie.