Granen :
Tarwe is een van de meest geteelde en geconsumeerde granen ter wereld. Hier is een overzicht van de verschillende vormen en toepassingen:
De verwerkte tarwegranen (tarwevlokken, zemelen, enz.) en in de vorm van volle granen of producten, wat meer vezels en voedingsstoffen behoudt.
Tarwemeel wordt verkregen door de tarwekorrels te malen. Afhankelijk van het raffinage-niveau kunnen we het volgende verkrijgen:
Volkorenmeel (T150): Bevat de hele korrel, rijk aan vezels.
Deelvolkorenmeel (T110): Iets minder vezels, maar nog steeds voedzaam.
Wit meel (T45 of T55): Lichter en gebruikt voor gebak, wit brood en vele culinaire bereidingen.
Tarwemeel is zeer veelzijdig voor culinaire recepten en gebak. Het levert koolhydraten, eiwitten en soms vezels.
In openbare ruimtes wordt het lamellen gordijn al lange tijd gebruikt. Langzaam verovert het ook de particuliere sector in huizen en appartementen.
Dit type verticale jaloezie is verkrijgbaar in verschillende lamellenbreedtes, kleuren en dessins. Ze beschermen tegen te veel zonlicht, zonder het daglicht volledig uit te sluiten. Het lamellen gordijn past zich moeiteloos aan gevelramen, rondbogen en erkers aan, en het gebruik van gebogen geleidingsrails maakt het mogelijk om bijzondere ruimtevormen te beschaduwen.