is een natriumzout van melkzuur. Natriumlactaat behoort tot de groep van hydraterende stoffen voor de huid, die de eigen vochtbalans van de huid behoudt en bijdraagt aan een lichtzure pH-waarde. De stoffen (glycerine, ureum en organisch zuur) vormen samen de Natuurlijke Hydratatiefactor (NMF). In de EU staat natriumlactaat bekend als voedseladditief E 325. Het zout is gemakkelijk oplosbaar in water. De vloeistof is bijna kleurloos en vrijwel geur- en smaakloos. Natriumlactaat is ook verkrijgbaar in verschillende concentraties (50% / 60%), op aanvraag met aangepaste pH-waarde.
Kwaliteiten: 50%, 50% pH 5.5, 60%
Uiterlijk: helder tot wit
CAS-nummer: 72-17-3
INCI: Natriumlactaat
Houdbaarheid: 2 jaar
Opslag: moet worden bewaard op een koele, droge en lichtbeschutte plaats, in afgesloten verpakking
Natriumacetaat is het natriumzout van azijnzuur en wordt verkregen door de reactie van azijnzuur met een natriumverbinding. Het is een kleurloos zout met een zwakke azijngeur, dat goed oplosbaar is in water maar slecht in alcohol. Wanneer een verzadigde natriumacetaatoplossing kristalliseert, komt er warmte vrij.
Gebruik:
Voedsel:
* Zuurregulator
* Conservatiemiddel
Cosmetica:
* Buffer
* Maskering van de basisgeur
Technisch:
* Productie van handwarmers
* Energieopslag
CAS (trihydraat): 6131-90-4
CAS (watervrij): 127-09-3
Opslag: koel, droog, lichtbeschermd, in gesloten verpakkingen bewaren
Voedseladditief: E262
Summenformule: C2H3NaO2
D-Panthenol of Dexpanthenol is een precursor van vitamine B en een alcohol die behoort tot pantotheenzuur. Het viskeuze, geelachtige tot heldere product wordt synthetisch geproduceerd. Het is gevoelig voor verhoogde temperaturen en moet worden verwerkt bij een pH-waarde tussen vier en zes. D-Panthenol is gemakkelijk oplosbaar in water en ethanol en is onoplosbaar in vetten en oliën. Menselijke lichamen transformeren D-Panthenol naar vitamine B5.
CAS-nummer: 81-13-0
EINECS: 201-327-3
Houdbaarheid: 2 jaar
Opslag: moet worden opgeslagen op een koele, droge en lichtbeschutte plaats in de originele verpakking.