de moerbeibomen produceren bessen
aromatisch gewaardeerd over de hele wereld en vaak
beschouwd als superfoods vanwege de concentratie
van vitamines, mineralen en krachtige plantaardige verbindingen.
Toch is de vrucht niet het enige deel van de moerbeiboom dat
gezondheidsvoordelen zou bieden. Al eeuwenlang zijn de bladeren
gebruikt in de traditionele geneeskunde als een natuurlijke behandeling
voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Er wordt gezegd dat het
positieve effecten heeft op de bloedsuikerspiegel en insuline.
Bovendien wordt aangenomen dat het de risico's van atherosclerose
vermindert door de oxidatie van cholesterol in de bloedvaten te
verlagen. Daarnaast zou het helpen bij het voorkomen van diabetes
door de opname van hoge hoeveelheden monosacchariden in de
bloedbaan te beperken.
Gebruik: de moerbeibladeren worden voornamelijk
gebruikt voor thee. Voeg 1 theelepel per kop (250 ml)
kokend water toe en dek af gedurende 3-5 minuten, afhankelijk
van je smaak.
Verpakking: 125g, 250g en los.