Wat zijn cacaonibs?
Cacaonibs komen van de cacaoboon. De vrucht groeit direct op de stam. Cacaobonen worden geteeld in landen rond de evenaar. Cacao wordt gebruikt om chocolade te maken. Cacaonibs zijn niet te vergelijken met chocolade. Cacaonibs zijn iets droger van smaak en eigenlijk zijn het kleine stukjes rauwe en pure cacao.
Zijn cacaonibs gezond?
Cacaonibs zijn zeker gezond omdat ze niet bewerkt zijn. Cacaonibs zijn rijk aan antioxidanten die bijdragen aan een gezond hart en bloedvaten. Vanwege het hoge gehalte aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, ijzer, calcium, magnesium, B-vitaminen en vitamine C en E, kan dit product terecht een superfood worden genoemd. Rauwe, biologische cacaonibs zijn vrij van toegevoegde pesticiden, suiker en vet. Rauwe cacao bevat mineralen en sporenelementen zoals koper, zink, mangaan, magnesium en chroom.
Hoe gebruik je cacaonibs?
De rauwe cacaonibs zijn gemakkelijk te verwerken in smoothies, koffie, desserts, yo…
De productlijn kleurkleien / kleurzanden omvat een verscheidenheid aan natuurlijke klei, leem en zand, die zich onderscheiden door hun aantrekkelijke eigen kleur en niet achteraf zijn gekleurd. Een breed kleurenpalet van geel tot rood en zelfs kleuren zoals groen of duifblauw kan met deze zorgvuldig geselecteerde productlijn worden gedekt.
Als pure natuurproducten kan deze lijn optimaal worden toegepast in leempleisters en andere volledig natuurlijke producten.
Alle kleien zijn gezeefd op 100 µm, de zanden zijn verkrijgbaar in maten van 0 – 0,5 mm of 0 – 2 mm.
Geschiedenis en Oorsprong
Cacao (Theobroma) werd voor het eerst geoogst door de Olmeken in Mexico al rond 1000 v.Chr. In die tijd werd het voornamelijk gebruikt voor versterkende dranken. In de loop der jaren namen de Maya's en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw brachten de Spanjaarden cacao naar Europa.
In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Cacaobomen werden via kolonies van verschillende Europese landen naar Azië en West-Afrika gebracht, omdat er een toenemende vraag naar chocolade in Europa was.
De cacaoboon is de grondstof die wordt gebruikt bij de productie van chocolade. Deze cacaobonen komen uit de tropische klimaten van Zuid-Amerika (Ecuador). De Theobroma cacao-boom is heilig voor de Maya's en Azteken. De cacaobonen van de boom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en geselecteerd op de beste kwaliteit. Dit proces zorgt ervoor dat de voeding...