De Ricotta di Bufala Campana maakt deel uit van de geschiedenis en traditie van de zuivelindustrie, een symbool van onze landbouw en van het erfgoed van typiciteit dat de gebieden van Zuid-Italië weten uit te drukken.
De Ricotta di Bufala Campana DOP is een verse zuivelproduct, dus zonder rijping, verkregen door de verhitting van de eiwitten van de wei van buffelmelk, een grondstof die voortkomt uit de productie van Mozzarella di Bufala Campana, wat het bijzondere structurele kenmerken van romigheid en zachtheid geeft, een porseleinwitte kleur, en uitgesproken sensorische eigenschappen die te beschrijven zijn als een delicate melkgeur en zoetheid.
De buffelricotta is een zachte kaas die wordt bereid met de wei die overblijft na de productie van buffelmozzarella. De textuur is zacht en korrelig, maar nooit zandachtig. De geur van buffelmelk heeft niet dezelfde intensiteit als die van mozzarella, en past daarom goed bij zowel zoete als hartige gerechten. Een verse kaas rijk aan
Soorten en Formaten
Gewicht: 250 g en 1 kg
Thermisch verzegeld dienblad
Codes: 321 / 321b
Houdbaarheid: 21 dagen