Producten voor restauranten (5)

Effecten en toepassingen van N2O

Effecten en toepassingen van N2O

Zoals je misschien al weet, zijn er verschillende manieren om lachgas te gebruiken. In deze blog zullen we de verschillende effecten en toepassingen van N2O bespreken. Als het gaat om restaurants of de cateringindustrie, gebruiken chefs en keukenpersoneel lachgas in voedselkwaliteit E942 als een aerosol propellant om schuim, voorgerechten, sauzen en slagroom voor voedsel of dranken te maken. Lees deze post en ontdek hoe een room siphon wordt gebruikt bij de bereiding van room en desserts. Naast het gebruik in de voedingsindustrie en recreatieve omgevingen, kan lachgas ook fungeren als een effectief kalmerend middel dat, in combinatie met zuurstof, de angst bij patiënten vermindert. Omdat het goed wordt verdragen, wordt het beschouwd als een veilig kalmerend middel in de tandheelkunde en de geneeskunde in het algemeen. Koken met hoogwaardig lachgas Zoals eerder vermeld, is de primaire toepassing van lachgas in de keuken, waar verschillende gerechten worden bereid met verschillende technieken, zoals de moleculaire keuken.
slagroom blijft goed in een room siphon

slagroom blijft goed in een room siphon

De slagroom kan tot 10 dagen in de koelkast in de roomspuit worden bewaard. Om het opnieuw te gebruiken, schud je de spuit gewoon een paar keer krachtig. Als we willen dat de textuur dikker is, werkt het goed om een tweede patroon toe te voegen, maar het is niet altijd nodig. De realiteit is dat het kloppen van room voor desserts eenvoudig lijkt, en dat is het ook. Natuurlijk is het gemakkelijker voor degenen die gewend zijn om met dit soort apparaten om te gaan. De eerste keer kan complex zijn en het is belangrijk om enkele basisbegrippen te hebben voordat je dit keukengerei gebruikt. In de cateringsector is het een essentieel hulpmiddel omdat het veel mogelijkheden biedt en vele voordelen heeft, waaronder: Een authentieke smaak is een van de belangrijkste aspecten bij het verkopen van producten. Als je een frisse en pure room smaak wilt krijgen, kun je dit bereiken met een keuken siphon voor desserts.
Gebruik van room siphons in de voedingsindustrie

Gebruik van room siphons in de voedingsindustrie

Binnen de voedingssector komen we het gebruik van gereedschappen, producten of kleine apparaten tegen die enkele jaren geleden misschien ondenkbaar leken. Trends ontstaan echter vaak en het is belangrijk om te evolueren, up-to-date te zijn en klanten vernieuwingen aan te bieden. Een van deze essentiële hulpmiddelen in de moderne keuken is de slagroomspuit. Dit is een product met veel mogelijkheden, aangezien de spuit kan worden gebruikt om room en schuimen te bereiden, zowel voor hoofdgerechten als desserts, wat de reden is waarom het zo populair is. De slagroomspuit is om veel redenen een populair hulpmiddel. Een daarvan is omdat het ons in staat stelt om 'iets' te bereiken dat we anders niet zouden kunnen doen. Bijvoorbeeld, het stelt ons in staat om de vloeistof om te zetten in een mousse-textuur, zodat als we vloeibare room in een spuit met een N2O-slagroompatroon introduceren, we slagroom krijgen. Dit is ideaal voor het maken van verrassende bereidingen, zowel thuis als professioneel.
Moleculaire Gastronomie

Moleculaire Gastronomie

Af en toe, tijdens een avondje uit in een restaurant, kun je de successen van de moderne keuken ervaren, meer specifiek, de moleculaire gastronomie. Moleculaire gastronomie is formeel een wetenschappelijke discipline die fysieke en chemische kookprocessen mengt. Wij geven er de voorkeur aan het ‘De kunst van het bereiken van magische resultaten met basis ingrediënten in de traditionele keuken’ te noemen. Ja, net iets inspirerender. De waarheid is, helaas voor ons, dat niet iedereen deze tak kan beheersen. Alleen gespecialiseerde mensen of restaurants passen technieken van moleculaire gastronomie toe. Maar zelfs dan hebben we goed nieuws voor je! Je kunt nog steeds meer leren over deze culinaire stijl die de wetenschap van koken, selecteren, bereiden, serveren en genieten naar nieuwe hoogten brengt. Moleculaire gastronomie is een wetenschappelijke discipline binnen de culinaire kunsten, dat is duidelijk. Hoe het werkt en wat het inhoudt, is nog niet verteld.
Hoe lang blijft slagroom goed in een slagroomspuit?

Hoe lang blijft slagroom goed in een slagroomspuit?

Slagroom kan maximaal 10 dagen in de koelkast in de spuitbus worden bewaard. Om het opnieuw te gebruiken, hoeft u de spuitbus slechts een paar keer krachtig te schudden. Als we willen dat de consistentie dikker is, werkt het goed om een tweede patroon toe te voegen, maar dat is niet altijd nodig. Hoe gemakkelijk is het om een spuitbus voor slagroom te gebruiken? De realiteit is dat het opkloppen van slagroom voor desserts eenvoudig kan lijken, en dat is het ook. Natuurlijk is het gemakkelijker voor degenen die gewend zijn om met dit soort apparaten te werken. De eerste keer kan complex zijn en het is belangrijk om enkele basisprincipes te begrijpen voordat u dit keukengerei gebruikt. De voordelen van het gebruik van een spuitbus voor slagroom in de horeca In de horeca is het een essentieel hulpmiddel omdat het veel mogelijkheden biedt en veel voordelen heeft, waaronder Een authentieke smaak; de smaak is een van de belangrijkste aspecten bij het verkopen van producten.