Quineron, ook wel bekend als quinoa of Peruviaanse rijst, is de zogenaamde Pseudosbogs, dat wil zeggen een plant die zetmeelhoudende zaden produceert, maar dat eigenlijk niet is. Het komt uit Zuid-Amerika, waar het al eeuwenlang gewaardeerd wordt om zijn voedingswaarde. Het wordt de "heilige van de Inca's" genoemd. Het bevat ook saponinen, waardoor het antiallergische, ontstekingsremmende, schimmelwerende, antivirale en immunostimulerende effecten kan vertonen. Het graan heeft antioxidante eigenschappen dankzij de extreem grote hoeveelheid flavonoïden. Kimos bevat geen gluten en is gemakkelijk verteerbaar. Rode rijst heeft een expressievere smaak en aroma dan witte quinoa. Het heeft een licht knapperige schil en past goed bij salades. Het kan worden onderworpen aan een bereiding die het een nootachtige smaak geeft en gebruikt worden in desserts. 6,1 g - 9% Inclusief verzadigde vetzuren 0,7 g - 3% koolhydraten 57 - 22% inclusief suikers 0 g - 0% eiwit 14 g - 28% zout 0,01 g < 1% * RWS - referentievoedingswaarde <strong> Toepassing </strong> Koninginbonen moeten voor het koken worden...
Quineron, ook bekend als quinoa of Peruaanse rijst, is de zogenaamde Pseudosbogs, dat wil zeggen een plant die zetmeelhoudende zaden produceert, maar dat eigenlijk niet is. Het komt uit Zuid-Amerika, waar het al eeuwenlang gewaardeerd wordt om zijn voedingswaarde. Het wordt de "heilige van de Inca's" genoemd. Het bevat ook saponinen, waardoor het antiallergische, ontstekingsremmende, schimmelwerende, antivirale en immunostimulerende effecten kan vertonen. Het graan heeft antioxidante eigenschappen dankzij de extreem grote hoeveelheid flavonoïden. Quinoa bevat geen gluten en is gemakkelijk verteerbaar. % Inclusief verzadigde vetzuren 0,7 g - 3% koolhydraten 57 - 22% inclusief suikers 0 g - 0% eiwit 14 g - 28% zout 0,01 g < 1% * RWS - referentievoedingswaarde <strong> gebruik </strong> Quinoa-granen moeten voor het koken in water worden afgespoeld. Kook gedurende ongeveer 15 minuten op laag vuur. We weten dat quinoa klaar is als de kenmerkende "staarten" verschijnen die uit de quinoa-granen komen tijdens het koken.
Zwarte komijn (Nigella sativa L.) wordt ook wel zwarte komijn, zwarte sesam of zwarte komijn genoemd. Het is een eenjarige plant met blauwe of witte bloemen. De kleine zwarte zaadjes van zwarte komijn bevatten een schat aan natuurlijke ingrediënten die helpen bij de verzorging van het lichaam. Dit is niet alleen een gezonde toevoeging, maar ook een smakelijke aanvulling op gerechten. Ze kunnen als specerij voor veel gerechten worden gebruikt, bijvoorbeeld als topping voor salades en taarten, en zwarte komijnolie kan aan verschillende gerechten worden toegevoegd of direct worden geconsumeerd. In de zaden van zwarte komijn vinden we stoffen zoals: thymoquinon, een verbinding met sterke anti-allergische, antioxidante, ontstekingsremmende, antibacteriële en schimmelbestrijdende eigenschappen. De plant is rijk aan gezonde vetzuren, vitamine E en bètacaroteen, evenals B-vitamines, biotine, voor een gezonde huid en haar, en voor een goede werking van het zenuwstelsel en talrijke mineralen: calcium,