Korianderzaad is een wereldwijd gewaardeerde specerij, op één na het meest gebruikt na peper. Deze zaden worden wereldwijd geteeld en verwerkt, waarbij Egypte een belangrijke producent is. Korianderzaad biedt een warme, robuuste en aromatische smaak die het meest voorkomt in gemalen vorm. Ze zijn een hoeksteen van de Indiase keuken en voegen een vleugje zoetheid en pittigheid toe aan gerechten. In de Indonesische keuken wordt koriander gebruikt in tempeh-recepten en bonengerechten. De zaden tillen kool, maïs, chutneys en relish naar een hoger niveau en worden ook gebruikt voor het inleggen van groenten, waardoor ze een veelzijdige aanvulling zijn voor elke keuken.
Couscous is van Berberse oorsprong, het woord betekent "goed gerold", wat verwijst naar de traditionele bereiding. Het werd oorspronkelijk met de hand gemaakt van durumtarwegriesmeel: het gestoomde griesmeel werd met de hand tot kleine balletjes gerold, vervolgens in bloem gerold en uitgespreid om te drogen zodat het knapperig bleef. Het is al duizend jaar een nationaal gerecht in Noord-Afrika, en de consumptie ervan is wijdverspreid, zelfs in de Arabische gastronomie en het Midden-Oosten, maar tegenwoordig is het steeds populairder in veel delen van de wereld, ook in ons land, dankzij de gezonde aard en het eenvoudige gebruik. Het meest significante mineraal in couscous is selenium, dat een breed scala aan biologische effecten bemiddelt.